Početak lepšeg i lakšeg života

Početak lepšeg i lakšeg života

Setite se svog prvog dana kada ste seli u automobil. Odjednom ste dobili mnoštvo instrukcija, da vežete, pojas, dodate gas, menjate brzine, gledate napred, pozadi i levo i desno…sve u isto vreme. Sigurno ste se zapitali kako je to moguće izvesti. A onda, iz dana u dan ste postajali sve veštiji, i na kraju položili i konačno započeli svoju vožnju tako da uopšte ni ne razmišljate šta vam rade ruke i noge, a da stignete baš tamo gde ste želeli, brže i lakše nego pre dok niste bili vlasnik vozačke dozvole.

Ovo iskustvo su dobili i polaznici novosadskog prvog modula NLP Practitioner edukacije, koji su dva dana usvajali mnoštvo veština koje im omogućavaju da postanu vlasnici sopstvenog života te uvek stignu tamo gde žele bez obzira ima li nekog drugog da ih poveze, oni to mogu sami. Na početku su bili zbunjeni kako da upotrebe sve tehnike, i obrate pažnju na mnoštvo detalja, na oči, ruke, noge, reči… ali dok su vežbali znanje se integrisalo i odmah su mogli da primate lakoću primene i brze efekte koje ovi alata donose.

Uz podršku prvog NLP Master Trainer-a i Master Coacha na našim prostorima Slavice Squire, ovladali su NLP metodama posle kojih su osvestili svoje nesvesne obrasce ponašanja, otkrili kako da unaprede i prilagode svoje komunikacione veštine sa sagovornikom, kako da prepoznaju kada je potrebno postaviti određeno pitanje, primate na koji način sagovornik donosi odluke i kako mogu motivisati ljude sa kojima sarađuju i članove svoje porodice i prijatelje. Naučili su veštine koje im omogućavaju da prodube odnose sa ljudima koji su im važni i budu osobe sa puno razumevanja koji umeju da pokažu poštovanje, saslušaju i podrže druge. Na treningu su takođe naučili model za pravilno postavljanje ciljeva, koji im omogućava da jasno definišu šta je to što zaista žele i šta je to što dobijaju kada se to ostvari, jer kada na takav način formulišu i posmatraju cilj, on će se sigurno ostvariti.

Poput vožnje automobilom, oni su dobili novo sredstvo kojim mogu da upravljaju i stignu na željenu destinaciju kada god to požele. Nije im bilo lako, ali se isplatilo, jer sada njihov život nikada neće biti isti kao pre. Sada će im biti mnogo lakši, brži, nezavisniji od spoljnih faktora i sa ovim sredstvom odnosno alatom će uvek moći uticati na druge pomažući im tako što će ih povesti ili im jednostavno pokazati na sopstvenom primeru, da kada čovek ulaže u sebe, uči nove veštine, vežba i iz dana u dan postaje sve bolji u tome što radi, lakoća i uspeh su zagarantovani.

Ovladajte i vi veštinom koja vam je lako dostupna a koja može vaš život učiniti lakšim, lepšim, slobodnijim i nezavisnijim. Budite vlasnik svog života i svog vremena. Uhvatite volan, pogledajte sa svih strana, vežite se i dajte gas… krenite napred, jer ako drugi mogu, možete i vi!

Prijave za sledeći NLP Starter trening u martu 2017. godine su u toku, rezervišite i vi svoju nezavisnost i okrenite novo podglavlje u života – office@nlpinstitut.com / 064/6451398.