„Imala sam višestruku korist od pohađanja Programa za unapređenje karijere“

„Imala sam višestruku korist od pohađanja Programa za unapređenje karijere“

Oglas na Facebook-u za Online program za unapređenje karijere se za mene pojavio nekako u pravom trenutku, baš kada sam počela da razmišljam – kako i gde želim da napredujem, da unapredim svoje veštine, usmerim svoj fokus, vreme i energiju. Kako se zbog ovog “korona stanja” situacija i način razmišljanja i promišljanja promenio, u smislu da je sve maltene prešlo u onlajn varijantu (taj aspekt mi je bio posebno bitan), zanimalo me je kako bih to mogla da izvedem, šta da uradim i kako da se fokusiram.

U tom smislu, baš kada sam počela da razmišljam i radim na svemu ovome samostalno, fokus mi je nekako bio na sto strana, raspršen, jer treba najpre znati kako da utrošimo resurs koji nam je jedini od svih raspoloživih ograničen, a to je – vreme. Kada se napravi dobra organizacija vremena, samim i naše energije, sve nekako naprosto nalegne i dođe na svoje mesto.

Ono što ovaj kurs čini posebno i drugačijim u odnosu na druge (pohađala sam nekoliko kurseva iz NLP-a, ali na drugim mestima na osnovu preporuka) jeste da sam dobila konkretne odgovore na svoja pitanja i koncept je odličan – predavanje uz radne listove. Sistem je koncipiran tako da uz stalnu podršku celokupnog tima (koji nam je konstantno dostupan) imamo spisak zadataka koji treba da uradimo, a koji nas zapravo nekako teraju da sami sebi postavimo pitanja za koja smo mislili da se podrazumevaju, nisu bitna, već znamo na njih odgovore i tome slično, ali je poenta da kada se zadaci urade, zapravo moramo dobro u sebe da pogledamo, da sednemo u duboko razmislimo, pošteno, ko smo, šta smo, šta želimo, kuda želimo da idemo, šta želimo da postignemo i ono KAKO to sve uraditi se nekako tokom tog procesa osvešćivanja i samospoznaje samo namesti i nalegne. Nekako je sve fino povezano.

Rezultat pohađanja ovog kursa za mene je višestruka korist. Naime, mnogo mi je pomoglo to što sam odredila svoje prioritete (pošto se bavim mnogim stvarima), a samim tim i kako trošim svoje vreme, gde usmeravam svoju energiju i moj fokus je stabilan kad sam to sve uradila. Ovaj program konkretno, u odnosu par ovih drugih koje sam pohađala, je kompletan – popunio mi je neka “prazna mesta” koja su ostala ranije nepopunjena, odgovori bili nepotpuni i nejasni, a sada je to sve vrlo jasno i fino je naleglo.

Ova metoda koja se najpre sastoji od sistemski dobro postavljenih pitanja je odlična, jer dolazimo do pravih odgovora koji nas usmeravaju dalje i naprosto teraju na akciju, a najbitnije je da sve ovo što sam otkrila, svakodnevno primenjujem u praksi. Ono što mi se najviše sviđa i što volim jeste – kako razmišljati, a NLP je odlična stvar koja nas tome uči i što svako može bukvalno da primeni te príncipe na sebi. Što više učimo i primenjujemo, sve više vidimo da uvek ima još i sve je zanimljivije i zanimljivije!

Hvala od srca : Slavici, Katarini, Milanu, Maši i svima ostalima koji su sa nama predano radili i bili nam konstantna podrška. Ovo je ujedno i preporuka da se putem ovog linka prijavite za program.

Tanja Tomić, master profesor engleskog jezika i književnosti