Kako da dobijete odgovor koji želite?

Kako da dobijete odgovor koji želite?

Dešava li vam se nekada da posle održanog sastanka vi zapravo ne znate šta to tačno treba da uradite, koji su sledeći koraci? Ili vam se desilo da vas neka osoba zamoli za pomoć ali vi jednostavno ne znate šta ta osoba ustvari traži, a ni ta osoba nije baš sigurna, a jednom ste vi baš ta osoba. Ili ste imali situaciju da vam dođe klijent i vi provedete sat vremena pričajući o lepom vremenu i drugim temama i na kraju ne izvučete nikakvu korisnu informaciju, hoće li klijent vaš proizvod ili ne?

Kada nemate tačno određen cilj komunikacije, kada slušate sagovornika samo da biste znali da mu odgovorite a ne da ga razumete, i ukoliko ne pitate onda odgovor, razumevanje kao i dobar rezultat će izostati, a vi ostati zbunjeni ili ćete se vrteti u začaranom krugu i pitati se zašto ne napredujete dalje, nemate više nečega, ne znate….

Kako bi bilo da znate šta je to što vi možete da uradite odmah i dobijete pažnju, saglasnost i prihvaćenu ideju, prodat proizvod, uslugu, pomognete nekome ili vam pak bude odobren neodoljivi, na izgled nemogući zahtev?

Na trećem modulu NLP Practitioner treninga koji je održala u Novom Sadu NLP trener Katarina Džoković, tema je bila, jasna, ciljana komunikacija i kako je ostvariti, veština vršenja pozitivnog uticaja na sebe i druge ljude, saradnike, kolege, klijente, partnere, decu, prijatelje… Na koji način, koristeći koje strategije, kada i sa kim, polaznici mogu da ostvare preciznu, uticajnu, fokusiranu i efikasnu komunikaciju.

Zato su učili proverene modele kako mogu da prvo za sebe razjasne šta je to što žele da postignu, u razgovoru sa šefom, klijentom, partnerom, detetom… Kako žele da taj razgovor teče, u kom pravcu i šta treba da donese obema stranama. Ponekad nam se čini da to znamo, ali u praksi se ispostavi drugačije, zato su se učila precizna pitanja koja donose precizne odgovore kako nama samima tako i drugim ljudima.

Polaznici su dva dana vredno radili, praktično vežbali i osposobili se da budu uticajni, da mogu da naprave jasne strategije i upotrebe više načina, tehnika i veština koje im donose fenomenalne rezultate, baš koje su želeli i bolje od toga. Sada su osvestili važnost postavljanja ciljeva, pravih pitanja, čak i za razgovor, jer je možda baš rezultata tog razgovora ključan za napredak. Naučili su da pomognu drugima, da ih navedu na drugačije razmišljanje, da pogledaju stvari iz drugog ugla, uvide nove mogućnosti, postupe drugačije… Da otkriju šta je za njih najbolje, šta ih sputava, šta to rade a što nije korisno, i kako mogu da u svim izazovima nađu i otkriju prednost za sebe…

Važnost ovih modela i veština je ključna za uspostavljanje vrhunskih odnosa, razumevanje ko šta, kada i kako treba da uradi da bi se postigao određen rezultat.

Možda biste i Vi želeli da budete uticajni, da znate kako možete sebi a i drugima da pomognete, otklonite teret koji nosite, zamenite ga korisnim uverenjem, podržite druge da otkriju nove mogućnosti, uvide stvari iz drugog ugla, pokrenete ljude na razmišljanje a sve to upotrebom reči i posebnih pitanja?

Zvuči interesantno i primamljivo, zar ne? onda započnite i vi svoj put sada po specijalnim novogodišnjim uslovima o kojima se informišite putem maila office@nlpinstitut.com i broja telefona 064/6451 398.

Radujemo vam se od srca!