Veštine izvanredne komunikacije

Veštine izvanredne komunikacije

Još jedna grupa NLP Business Practitionera je započela edukaciju u petak, 10. maja, nakon velikog interesovanja polaznika koji su bili na NLP Starteru kao i treningu koju je NLP Institut pripremio za članove Srpske asocijacije menadžera. Posle dva dana Startera, svi prisutni su bili oduševljeni jer je trening nadmašio sva njihova očekivanja. Ispunjeni pozitivnom energijom i jakom željom za novim znanjima nastavili su hrabrim koracima u nova još neistražena područja.

Na drugom modulu dočekala ih je Milica Nikolić, International NLP Trainer IANLP & Business Coach ECA, i otkrila im sasvim drugačiji pogled na svet. Na vrlo stručan i zanimljiv način upoznala je prisutne sa novim, korisnim i primenljivim znanjima. Naučila ih je da ljudi razmišljaju na različite načine i da je upravo to razlog čestih neslaganja. Prepoznati te razlike u razmišljanju vrlo je korisno u svakoj komunikaciji sa drugim osobama, a presudno u poslovnom okruženju, gde su za uspeh firme temelj dobri odnosi među saradnicima. Polaznici su isprobali praktične tehnike uspostavljanja kvalitetnih međuljudskih odnosa koji se baziraju na uvažavanju i poverenju tako da na taj način mogu da nađu zajedničku talasnu dužinu sa najrazličitijim ljudima, čime umnogome mogu da poboljšaju kvalitet svog života.

Drugog dana treninga bavili su se vrlo zanimljivom temom u NLP-u, a to je kako uskladiti nesvesne procese sa svesnim namerama. Ovo je izuzetno važno s obzirom da nam se sigurno bar jednom u životu kada je trebalo da uradimo nešto važno, naročito kada je u pitanju javni nastup, ispit na fakultetu ili smo samo želja nekom da predstavimo najbolju verziju sebe, pojavila trema koja sabotira naše svesne pozitivne namere i onemogućava nam da postignemo efekat koji smo želeli. Polaznici su dobili znanje kako da u određenim situacijama prizovu dobro stanje i usklade svesne namere sa nesvesnim procesima i time postignu ono što su planirali.

Drugi modul je po mnogo čemu bio izuzetan, atmosfera je bila divna i polaznici su sa uživanjem učili planirane sadržaje i tako na poseban način stekli puno novih uvida i znanja koja će im zasigurno promeniti život na bolje.