Uspešni komunikatori

Uspešni komunikatori

Prvog marta započeo je novi ciklus NLP Business Practitioner edukacije. Ovog puta, zbog velikog interesovanja otvorena su dva termina u Beogradu koji će se održavati jedan za drugim, jednom mesečno. Novina je i u tome što se jedan od termina održava u toku radne nedelje, utorkom i sredom, i namenjen je svima koji ne mogu da stignu na naše redovne termine treninga. Raduje nas što povećavamo svoje kapacitete i potencijal, jer je naša misija da edukujemo i učinimo uspešnim što veći broj ljudi.

Zainteresovani polaznici su se na ovom treningu upoznali sa značajem komunikacije u postizanju dobrih i harmoničnih međuljudskih odnosa, jer kvalitet naše komunikacije određuje kvalitet našeg života.

Da bismo bili uspešan komunikator potrebno nam je da znamo da uskladimo svoje misli i emocije kako bi komunikacija bila verodostojna. Uspešan komunikator je prisutan, zna o čemu govori, dinamičan je, harizmatičan, pouzdan i stoji iza svojih reči. Kao takav on je osoba od uticaja i ljudi mu rado poklanjaju poverenje.

Ovu sjajnu veštinu koja podrazumeva učenje raporta, pacing, leadinga kao i kalibriranje polaznici su odmah isporobali i primenili.

Kao još jednu vrlo praktičnu i korisnu veštinu naučili su i tehniku sidrenja, koja im služi da usklade nesvesne procese sa svesnim namerema, tako da uvek u situacijama koje su im važne mogu da imaju sve resurse koji su im potrebni da bi postigli vrhunske rezulte.

Ovaj modul je od izuzetnog značaja jer na njemu polaznici usvajaju znanja o kontrolisanju i upravljanju sobom na pravi način, jer kao takvi mogu da ostvare sve svoje ciljeve i žive život iz snova. Mogu mudro da se bore sa negativnim iskustvima i tako postanu nezaustavljivi na putu svog ličnog ostvarenja.

Posle dva dana treninga polaznici su otišli opremljeni izvanrednim alatima za upravljanje nesvesnim procesima komunikacije koje će primeniti i kojima će ovladati do sledećeg modula kada ih čeka još novih NLP znanja i alata.

Predavanja je održala Slavica Squire osnivač NLP Instituta uz pomoć asistenata, koji su razmenjivali lična iskustva iz NLP-a sa polaznicima i time stvorili predivnu podržavajuću atmosferu za lični rast i razvoj.