NLP Practitioner i nova ja

NLP Practitioner i nova ja

NLP Practitioner na NLP Institutu Slavice Squire je nešto čemu sam pristupila intuitivno i bez mnogo razmišljanja – jednostavno sam osetila da je to ono što mi jako treba i osećaj me nije prevario. Ova edukacija i ceo proces lične promene kroz koji sam prošla (naročito između 3. i 5. modula) uticali su na mene na takav način da slobodno mogu reći da sam bolja nego ikada. Bilo mi je interesantno da otkrijem da sam neke od NLP tehnika praktikovala na nesvesnom nivou i bez znanja o njima (npr. sidrenje i pacing-leading), tako da sam materiju uspevala da doživim vrlo lično. Osećam se kao da sam sebe ponovo pronašla i više ne postoji šansa da se vratim na stare, beskorisne ili štetne obrasce.

Pre svega, otpustila sam neke nataložene negativne emocije i štetne vezanosti, tvrdoglavost, potrebu za kontrolom, tugu, grižu savesti, rigidnost… Sada sam lakša i kao da sam nova. Mnogo se više šalim, smejem, daleko sam opuštenija, zadovoljnija… pa svakodnevno dobijam komplimente kako sam se „prolepšala“, a u stvari se radi o energiji koju emitujem.

Zatim, definisala sam svoje prioritete i ciljeve, a došla sam izuzetno rasplinuta, rastrzana i konfuzna, sa „maglom u glavi“ i bez ideje šta ću raditi dalje.

Srce je odabralo novu profesiju i sada se radujem tom novom putu. Oslobođena očekivanja, samo posmatram kako mi se razna nepoznata vrata sa lakoćom otvaraju. Živim iskustvo koje smo nazvali sinhronicitet, sve se kockice slažu kao da ih spaja neka magija.

Moja smirenost, radost, vedrina, lakoća utiču blagotvorno na moju porodicu, jer sam bolja pre svega prema sebi, a zatim i prema drugima.

NLP edukacija stvara izuzetno jake veze među polaznicima koji svoju grupu dožiljavaju kao zaštićen krug u kojem mogu biti slobodni da ispričaju sve i da svoja sopstvena iskustva, nekad neprijatna i bolna, prorade na intenzivnim vežbama.

Meni je lično NLP Practitioner doneo mnoga interesantna iskustva i poznanstva, ali i nekoliko sada već veoma bliskih i dragih ljudi koji su elegantno i „iz zasede“ ušetali u moj život i po svemu sudeći planiraju da tu i ostanu. 🙂

Zorana Spasojević, Profesionalni Life Coach, NLP Master Practitioner