NLP Fitness – preuzimanje odgovornosti

NLP Fitness – preuzimanje  odgovornosti

Ako hoćemo da radimo baš ono što želimo i da postižemo rezultate koje očekujemo, važno je  da budemo spremni i da preuzmemo odgovornost za to. Međutim, ljudi se često plaše prihvatanja odgovornosti. Oni je izbegavaju, kako u privatnom tako i u poslovnom životu. Često traže krivca u drugim ljudima, nezadovoljni su okolnostima u kojima žive i zbog takvog stava sabotiraju lični napredak. Naravno, sve što je izvan nas samih utiče na naš život, ali mnogo manje nego što to mislimo. Zato je važno da uzmemo život u svoje ruke i probudimo potencijale koji leže u nama.

Da nam prihvatanje odgovornosti daje moć je znanje i iskustvo koje su stekli polaznici večernje radionice  „NLP Fitness“  koju vodi NLP Trainer i Coach Milica Nikolić. Ovog puta je zajedno sa gostom, NLP Trainerom Charles Faulknerom, priredila treće nezaboravno veče za lični razvoj. Tokom ove vežbaonice govorilo se o obrascima ponašanja u životu koji određuju ono što nam se događa, i koji određuju način na koji posmatramo svet oko sebe.  Svako od nas ima neke navike, rutine i obrasce koji su korisni, ali ne uvek i u svim situacijama. Kada nam ponašanje nije korisno ono nas ograničava u napredovanju. Kada imamo loš odnos sa nekim i često dolazimo u konfliktne situacije, to znači da nešto iznova i iznova radimo na isti način. Razlog zbog kog to radimo je činjenica da nas to ponašanje drži u okviru naše zone komforan, jer znamo da promena plaši ljude i stvara im nelagodu. Međutim, kada pažljivo sagledamo nešto što se ponavlja i ne donosi dobar rezultat, dobijemo nove uvide i mogućnosti za postizanje cilja.

Jedino što možemo da menjamo jesmo mi sami. Jedino mi možemo da promenimo svoje misli i ponašanje. Kada to jednom uradimo onda smo oslobođeni i možemo da uživamo u sadašnjem trenutku. Posle ove večeri polaznici su uz Charlesa Falknera i Milicu Nikolić, kroz zanimljive životne primere i veoma korisne i delotvorne vežbe, naučili kako da preuzmu odgovornost za svoj život. Oni sada mogu da upravljaju svojim stanjem, svojim iskustvima, ne traže „krivca“ u drugima, kontrolišu situacije u kojima se nalaze na način koji im odgovara, koriste sećanja koja ih podupiru da reaguju onako kako bi želeli, sposobni su da kreiraju budućnost kakvu žele i grade izvanredne odnose.