Modelovanje genija

Modelovanje genija

„Ako jedno ljudsko biće može da uradi nešto, onda to može svako“ – glasi pretpostavka od koje su osnivači NLP-a John Grinder i Richard Bandler krenuli kada su počeli da proučavaju razliku između izuzetno uspešnih i onih prosečnih sa verom da svi imamo potencijal da postanemo uspešni.

Metodu koju su koristili za proučavanje vrhunskih profesionalaca, njihovih strategija razmišljanja i agiranja, nazvali su modelovanje. Modelovali su kako i zašto izuzetni profesionalci obavljaju svoj posao, šta ih motiviše, koja uverenja ih podržavaju na putu, na koji način komuniciraju sa sobom i drugima, postavljaju i ostvaruju fascinantne ciljeve. Kao rezultat modelovanja nastao je niz NLP tehnika i alata koji nam omogućavaju da postižemo vrhunske rezultate i zadovoljnije i srećnije živimo.

Proces modelovanja nečijeg ponašanja, strategija i motivacije savladali su Masteri NLP Instituta ovog vikenda uz podršku NLP Trainer-a Dragoljuba Matića. Sada umeju da modeluju nekoga ko ima neku veštinu koju bi oni želeli. Time proširuju svoj repertoar veština, svoju kompetentnost i fleksibilnost, te mogu sa sve više ljudi i situacija uspešno da izađu na kraj.

Ovaj zanimljiv i koristan trening je poslednji trening našeg NLP Instituta u 2012. godini koja nam je bila najbolja godina do sada. Puno pojedinaca i kompanija poklonilo nam je svoje poverenje i omogućilo da im budemo podrška na putu napretka i uspeha. Od srca smo zahvalni na ukazanom poverenju i nastavljamo da radimo najbolje što možemo, sa verom da će nam naredna godina biti još uspešnija i još bolja.

Vama želimo takođe da Vam 2013 godina bude najbolja do sada na svim poljima.