Kodiranje doživljaja stvarnosti

Kodiranje doživljaja stvarnosti

Da li su vas nekada duboko povredili komentari vaših šefova na vaš učinak ili rezultate nekog vašeg projekta? A da li ste i sami imali problem da nekome objasnite da neko svoje ponašanje treba da promeni, tako da vas ne shvati pogrešno?

Kod većine ljudi odgovor na ova pitanja je potvrdan iz jednog vrlo jednostavnog razloga: retko ko ume da da pravi feedback.

Feedback je stručni termin iz komunikacione psihologije, koji teško može da se prevede na druge jezike a da pritom ne izgubi na značaju. Ukratko, reč je o komunikativnom procesu u kom primalac poruke onome ko mu je tu poruku poslao, vraća informaciju o tome kako je ta poruka uticala na njega. Davanje feedback-a je neizbežno, ne samo u poslovnom okruženju, nego i u privatnom životu i upravo zbog toga je važno poznavati njegovu strukturu i pravila.

Upravo to su učili polaznici 54. grupe NLP Practitioner edukacije na NLP Institutu, koji su imali priliku da od iskusnog NLP trenera i coach-a Katarine Džoković nauče tajne ovog izvanredno korisnog alata.

Tokom prvog dana su kroz niz vežbi naučili kako da pažljivo i efikasno prenesu poruku svom sagovorniku o nekom ponašanju koje bi on trebalo da promeni, a da ga pritom ostave u dobrom stanju i spreče nesporazume koji često nastaju zbog neadekvatnog komuniciranja.

Tokom istog dana, učili su i kako da reše konflikte i probleme sa drugim ljudima, tako što će zauzeti različite perceptualne pozicije i tako svaku situaciju sagledati iz više uglova.

Celi drugi dan ovog modula bio je posvećen submodalitetima, finim kvalitetima iskustava koje doživljavamo. Mi kodiramo naš doživljaj realnosti, verovanje i vreme pomoću submodaliteta, a njihovo menjanje je veoma moćna i efikasna intervencija koja menja značenje nekog našeg doživljaja, a time i način na koji se osećamo u vezi sa tim.

Mnogi polaznici su već tog dana tokom vežbi uspeli da promene svoj doživljaj nekih manje lepih iskustava iz prošlosti i steknu drugačiji uvid u svoje mentalne i emocionalne procese.

Alati i veštine koji polaznici NLP Practitioner edukacije uče tokom 4. modula izvanredno su primenljivi, ne samo u poslovnom, nego i u porodičnom okruženju i mogu da pomognu da prevaziđemo mnoge barijere na putu ka uspehu.

Ako biste i vi želeli da ovladate njima, ali i mnogim drugim znanjima iz oblasti NLP-a, uvek smo tu za vas. Prijavite se za NLP Practitioner edukaciju na NLP Institutu odmah ili nas pozovite na 064 64 51 391 i pišite na office@nlpinstitut.com, a mi ćemo vas podržati da krenete putem uspeha i živite život kakav želite.