Jasna i precizna komunikacija

Jasna i precizna komunikacija

Na trećem modulu dve grupe polaznika NLP Business Practitionera su uz NLP Trenera Dragoljuba Matića – Profu upoznali vrlo korisne principe u komunikaciji koji im omogućavaju da postignu fenomenalne rezultate.

Usled stalne promene pojavljuju se i novi izazovi i uslovi u poslu, odnosima sa zaposlenima, nadređenima i klijentima, zato je vrlo važno naučiti da sve to ne posmatramo kao nešto što je loše, kao krizu već kao novu šansu. Fleksibilnost je ovde veoma značajna kao i sposobnost primene raznih strategija, da se ne bi stalno vrteli u krug i primenjivali stare obrasce ponašanja koji nas ne vode rešenju. Važno je prilagoditi se promenama kao i različitim tipovima ljudi koje svakodnevno srećemo kako na poslu tako i u privatnom životu i uz posebne veštine komunikacije ostvariti pozitivne i dobre odnose koji nas vode uspešnijem životu.

Da bismo znali kako da svaki problem ili konflikt rešimo neophodno je da se prilagodimo sistemu razmišljanja našeg sagovornika i da vrlo preciznim pitanjima otkrijemo uzrok neslaganja. Precizna komunikacija je izuzetno važna veština i elegantan i veoma delotvoran način koji vodi do željenog rezultata i harmoničnih odnosa. Polaznici su se tokom dva dana treninga detaljno upoznali sa tipičnim obrascima ponašanja, te ih sada malo šta može iznenaditi. Naučili su da prevazilaze izazovne probleme na poslu kao i izvanredne tehnike moderne komunikacije koje su usmerene na rešenje.

Posle ovog modula polaznici imaju vrlo konkretne NLP tehnike i alate koje odmah mogu da isprobaju, primene i uvere se u njihovu izvanrednu delotvornost.