Govori NLP jezikom, da te ceo svet razume

Govori NLP jezikom, da te ceo svet razume

Na NLP Institut proleće je već stiglo – doneli su ga polaznici NLP Startera, koji je održan proteklog vikenda. To je bio drugi od dva termina u kojima je zbog velikog interesovanja organizovana ova izvanredno korisna edukacija.

Kao i u prvoj grupi NLP Startera, naša živopisna učionica bila je ispunjena do poslednjeg mesta, pa se sa osnovama Nauke Ličnog Prosperiteta na NLP Institutu upoznalo ukupno čak 130 polaznika.

Slavica Squire, osnivač NLP Instituta i prvi NLP trener u Srbiji, tokom dva dana podelila je s njima osnovne alate i tehnike potrebne za kreiranje srećnog života i unošenje harmonije u živote ljudi, a u tome su joj svesrdnu podršku pružili i naši iskusni NLP treneri Katarina Džoković i Dragoljub Matić – Profa.

Da li ste vi nekada poželeli da vaša deca, supružnik ili prijatelji budu spremniji da vas saslušaju, da vam pruže podršku, strpljenje i naravno, mnogo ljubavi? Da li ste razmišljali o tome kako možete da se bolje razumete sa svojim saradnicima, kako da vas oni poštuju i kako možete da s njima izgradite harmonične odnose? Jeste li nekad imali utisak da ni sebe ne poznajete najbolje i da sami sebe ponekad iznenadite načinom na koji reagujete i funkcionišete?

Polaznici NLP Startera dobili su priliku da saznaju zašto je odgovor na ova pitanja kod većine ljudi potvrdan i zašto se mnogi od njih međusobno ne razumeju, čak i kad govore istim jezikom. Učeći o vizuelnom, auditivnom i kinestetičkom sistemu, odnosno „mozgovnim jezicima“, dobili su alate za „prevođenje“ koji mogu biti prava dragocenost u situacijama kada komunicirate s osobom čiji mozak funkcioniše drugačije od vašeg.

Tokom prvog dana edukacije, na slikovit način su se upoznali sa razlikama između događaja i doživljaja, kao i kako da izađu na kraj sa ljudima koji tvrdoglavo stoje iza svojih interpretacija. Mi možda ne možemo menjati događaje, ali uz prave tehnike i alate možemo svesno da menjamo svoje doživljaje koji se na njega odnose. Ova važna istina okosnica je kompletne NLP metodologije, s čijim su se aksiomima o kojima su polaznici NLP Startera učili.

Tokom drugog dana edukacije dobili su priliku da kroz zanimljive vežbe, od iskusnog NLP trenera Dragoljuba Matića – Profe saznaju kako da se uz pomoć rapporta, važnog alata za „sinhronizaciju“ sa drugim ljudima, sporazumemo čak i sa „teškim“ sagovornicima i usmeravamo komunikaciju na najbolji mogući način u pravcu ostvarivanja ciljeva.

Nakon toga, polaznici su se upoznavali s metaprogramima, sastavnim delom naših filtera zapažanja koji odlučuju šta nas interesuje i čemu posvećujemo pažnju, a od kojih zavisi šta nas motiviše, kako vrednujemo svoj rad, kako učimo i komuniciramo s drugima.

Za kraj ovog dvodnevnog treninga koji je mnogim ljudima doslovno promenio život, Slavica Squire upoznala ih je sa tim kako da pravilno postave ciljeve i pripreme se za izazove, kako bi na kraju njihov uspeh bio neizbežan.

Sve vredne lekcije koje su dobili, polaznici su mogli da istog dana primene u svom životu, što su mnogi od njih i uradili.

Ovo su samo neki utisci:

NLP Starter mi je pomogao da smirim buku u svojoj glavi i da ponovo pronađem sebe. Znanje ću najpre iskoristiti u komunikaciji sa mlađim sinom. Tek sada mogu bolje da razumem njegove postupke.

NLP Starter je za mene lepo i pozitivno iskustvo koje daje energiju i podstiče nas da se promenimo. Treba da živimo život punim plućima!

Naučio sam mnogo o sebi i o drugim ljudima. Osetio sam izuzetnu dozu čovečnosti i iskrene ljudskosti.

Znanje koje sam stekla na NLP Starteru mi mnogo znači. Dali ste mi vetar u leđa da svoj hobi pretvorim u svoj posao.

Dobila sam motivaciju da još više radim na sebi, kako bih bila bolja osoba, prijatelj, radnik, saradnik, možda jednog dana i roditelj.

Veliki broj polaznika nastaviće izučavanje NLP-a kroz NLP Practitioner program na NLP Institutu. Ako i vi želite da naučite „jezik“ koji će vam pomoći da bolje shvatite sebe, ali i sve ljude i dobijete vredne alate za napredak i razvoj, više o ovoj edukaciji pročitajte OVDE.