Budi gospodar svoje sreće!

Budi gospodar svoje sreće!

Često se osećamo zarobljeno i u nemilosti emocija koje ne želimo. Kako promeniti emotivni život na bolje, uticati na emocionalne odgovore koje imamo u različitim situacijama i biti u mogućnosti da prizovemo dobro stanje u krucijalnom trenutku – samo su neki od odgovora koje daje Neuro-Lingvističko Programiranje.

Emocije utiču na skoro sve što radimo. Ili preuzimamo akciju kako bi postigli ciljeve i zadovoljstvo ili da bismo izbegli nešto što ne želimo. Upravo to čemu stremimo i od čega bežimo, zavisi od posebne emocije koju povezujemo sa situacijama, doživljajima ili ljudima. Većinu vremena, provodimo potpuno nesvesni ovih procesa.

Opšti kvalitet života u mnogome zavisi od kvaliteta naših emocija. Ako želimo da poboljšamo naš život, NLP metodologija nudi nekoliko jednostavnih tehnika koje prave značajnu razliku.

Osvrnite se na vaše emocionalno polje. Dok su pojedinci veoma emotivno stabilni, drugi mnogo više emotivno variraju. Razmislite, kako biste opisali sebe? Zapišite šta je to što biste voleli da promenite, a tiče se vašeg emotivnog odgovora na život. Ovim potezom bićete bliži osvešćivanju vaših emocija i potpunoj demistifikaciji onoga što vas potencijalno muči.

NLP metodologija, kao Nauka Ličnog Prosperiteta, proučava izvrsnost pojedinaca i saznanjima do kojih dolazi i obrascima koje nam nudi olakšava nam svakodnevni život. Tajna se krije u naučno dokazanoj činjenici da je čovek u stanju da promeni kako navike tako i svoj emocionalni status. Upravo zato je jako važno da shvatimo efikasnost i značaj emocionalnih vežbi koje nudi NLP pravac.

U većini svetskih jezika postoji veći broj reči vezanih za negativna stanja nego za pozitivna. Ovo je dovoljan podatak da se zamislimo nad moći kojom verbalizacija naših emocija utiče na svakodnevni život. Ono što moderna psihologija danas pruža pojedincu, jesu efikasni načini za lociranje emocije, samim tim njeno uviđanje i osvešćivanje, tako da svako ima mogućnost promene iz nekorisne ka korisnoj emociji.

Od toga da li našim životom upravlja davnašnja ljubavna veza, da li šef ili kolege uspevaju da u nama ispovociraju stres i neproduktivnost, preko ljutnje, nezadovoljstva do stanja opšte letargije i loše predstave o sebi – kontrola, upravljanje i osvešćivanje emocija predstavljaju neraskidivu vezu između našeg unutrašnjeg stanja i njegovih spoljašnjih manifestacija.

Primenom suptilnih efikasnih NLP tehnika, veoma brzo i lako postajemo sposobni da u svakom trenutku prizovemo svoje najbolje resurse i rešimo emocionalni stres na bilo kom nivou.

Vrednost i značaj naših emocija treba da bude u službi našeg uspeha i zadovoljnog življenja, omogućavajući nam da funkcionišemo najbolje što možemo. I zato, razmišljajmo o negativnim emocijama kao učiteljima. One nam najčešće ukazuju na to šta treba da naučimo ili promenimo. Kada god dođete u stanje negativnosti, umesto da joj se prepustite, zapitajte se: „Šta ova emocija želi da me nauči? Šta je to čemu je došlo vreme da se menja “

Kroz NLP metodologiju učimo kako da istoj situaciji tj. emociji pristupimo na drugačiji način. Ovo je jedna od najmoćnijih NLP veština za poboljšanje opšteg kvaliteta života. Baš kao što stara izreka kaže: „Emocije su odličan sluga ali loš gospodar“.

Ovladajte svojim emocijama uz Neuro-Lingvističko Programiranje!

Pridružite nam se na jesenjoj NLP Practitioner edukaciji, prijavite se za početak samo na prvi modul NLP Starter!

Pijave na e-mail: office@nlpinstitut.com

Ili na tel: 064 6451 391

Dobro nam došli!