2012. godina na NLP Institutu: Oproštanja i novi susreti

2012. godina na NLP Institutu: Oproštanja i novi susreti

2012. godinu na NLP Institutu obeležili su brojni fantastični događaji: Slavica Squire objavila je svoju prvu knjigu „NLP u svakom uspehu mirođija„, NLP Starter održan je nekoliko puta i to u više gradova regiona, sertifikovano je više NLP Practitioner-a nego ikad pre…

Međutim, ovu godinu nam je obeležio i jedan tragičan događaj – – zauvek nas je napustio naš mentor i predavač Tom Best.

Tom Best pripadao je najomiljenijim trenerima sveta, a imao jedinstveno iskustvo koje osim njega niko nema. Bio je poznat po umeću da rituale i mudrost starih civilizacija prilagodi jeziku našeg vremena i učini ih dostupnim i korisnim. Imao je više od 25 godina iskustva ne samo u NLP-u, već i kao antropolog-istraživač koji radi na projektima proučavanja indijanskih šamana, što ga je učinilo ekspertom interkulturnih i spiritualnih metoda za lični razvoj i uspeh i njihove primene u savremenom svetu. Njegov stil bio je jedinstven i veoma zabavan, imao je redak talenat da na jednostavan način i razumljivo prenese kompleksne sadržaje. Bio je internacionalni NLP Trainer i direktor Best Resources training & consulting kompanije u San Antoniu, Texas, saradjivao je sa edukativni institutima širom sveta i imenovan je na listi “Who is Who in USA“.

Iznenada je preminuo 24. aprila 2012. godine od izliva krvi na mozak. Čak i toga dana, pošto je bio donor, usrećio je mnogo ljudi koji su dobili njegove zdrave i vitalne organe. Trenutno je u osnivanju i fondacija “For the Love of Tom Best“ gde će se prikupljati novac, davati u dobrotvorne svrhe i stipendirati mlade za NLP edukacije.

Tom Best je godinama bio mentor Slavice Squire i od samog početka podržavao njenu ideju da donese NLP u Srbiju i osnuje prvi NLP Institut. Podržao ju je u ostvarenju njene vizije, a zatim i aktivno 6 godina učestvovao u njoj. Bio je redovan gost trener na NLP Master i NLP Trainer edukaciji, a održao je brojne edukacije na temu energije, liderstva, NLP-a, coaching-a….

U Srbiju je dolazio dva puta godišnje, a svaki put, sa osmehom na licu zagrlio bi svakog člana tima NLP Instituta i rekao da ima osećaj da je stigao kući i da je porodica ponovo na okupu. Plenio je harizmom, dobrotom, razumevanjem i ljubavlju, i to je osetio svako ko se barem jednom susreo sa njim.

Neki od nas, pratili su Toma i na raznim duhovnim putovanjima širom sveta… Slavica Squire učestvovala je na mnogim Tomovim treninzima širom sveta, a poslednji na kom je učestvovala bio je workshop-u na Baliju “Many Faces of Spirit“ u oktobru 2011.

Nastavićemo da prenosimo ljubav, posvećenost i znanja koja nam je Tom Best ostavio, a on će zauvek živeti u svakom srcu koje je dotakao i u svakoj budućoj generaciji na koju ćemo prenositi njegova dragocena učenja i tu predivna energija.

Nove avanture

Prostorije našeg NLP Instituta nekoliko puta ove godine ispunili su polaznici NLP Starter-a, dvodnevnog treninga koji predstavlja uvod u NLP.

Takođe, ovaj trening održan je i u Podgorici, Budvi, Nišu, Novom Sadu, ali po prvi put i u Banjaluci.

Najveći broj polaznika odlučio je da nastavi svoje putovanje na NLP Practitioner edukaciji. Ove godine, imali smo dva upisa modularnog NLP Practitioner-a i jedan intenzivnog, koji je održan u julu.

Takođe, jedna grupa NLP Master-a je započela svoje putovanje, a dve su sertifikovane u septembru, kada nam je u gostima bio Keith Fail, NLP trener koji je godinama radio sa našim dragim Tomom Bestom i sa njim vodio njihov edukativni institut NLP Resources u Ostinu.

NLP Institut je 2012. po prvi put učestvovao u projektu edukativnog i internacionalnog karaktera Case Study Show, koji organizuje lokalna grupa Beograd evropske studentske organizacije ESTIEM sa Fakulteta organizacionih nauka. Više od 300 studenata svih fakulteta u Beogradu imalo je jedinstvenu priliku da impresionira predstavnike najvećih domaćih kompanija učesnica i na taj način stvori mogućnost za potencijalno zaposlenje ili praksu.

Takođe, osmislili smo projekat „Priprema za budućnost“ namenjen deci bez roditeljskog staranja, sa ciljem da ih podržimo da shvate da je i za njih moguće da ostvare fascinantne ciljeve u životu i motivišu se da već sada počnu da rade na njihovom kreiranju, planiranju i ostvarenju.

Trening je trajao 2 dana i mladi , koji su bili počasni gosti našeg Instituta, su se prvog dana upoznali sa NLP-om i osnovnim principima ove vodeće svetske metodologije za lični razvoj.
Kako bi obeležili jubilej poslovanja, ali i zainteresovanima, kojih je sve više, ponudili nešto novo, u Institutu su odlučili da već na proleće započnu seriju otvorenih biznis treninga, pod nazivom „Best of NLP“.

Slavica je ove godine predstavila svoju prvu knjigu „NLP u svakom uspehu mirođija“ koja je zaokupila veliku pažnju javnosti. Bila je povod Slavicinog gostovanja na mnogim televizijama, a zbog velikog interesovanja održane su i promocije u Beogradu, Banjaluci, Nišu, Gornjem Milanovcu…

Takođe, u 2012. Slavica Squire postala je član Srpske asocijacije menadžera (SAM), a u decembru održala predavanje za ostale članove i upoznala ih sa našim specijalnim gostom iz Sjedinjenih Američkih Država Charles-om Faulkner-om, čuvenim NLP trenerom, koji već godinama podržava Slavicin rad.

Ako biste želeli da nam se pridružite, prijavite se za neku od naših edukacija putem ovog linka.

Mi vam se od srca radujemo!