Šta je to što želite da ostavite iza sebe?

Šta je to što želite da ostavite iza sebe?

Ove nedelje, u utorak i sredu, dočekali smo naše drage polaznike na trećoj fazi trenerskog treninga.

Oni su od jula, kada je bila intenzivna druga faza treninga, do kraja oktobra imali slobodno vreme koje je trebalo da provedu praktikujući sve naučeno sa prethodne faze.

Zato, kada su zakoračili u učionicu u sledeću, ključnu fazu treninga, prvo što su uradili jeste da su razmenili iskustva koja su stekli. Još jednom prošli kroz svoju praksu, uvideli greške, pronašli rešenja za sledeći put i odmah naučili nešto novo o sebi i trenerskom zanatu.

Ovaj prvi modul treće faze trenerskog treninga vodila je Slavica, koja ih je za dva dana provela kroz značajne teme kojim se treba pozabaviti svaki vrhunski i profesionalni trener.

Prvog dana su u svojim grupama kreirali pitanja za test koja na koja apsolutno svaki NLP trener mora da zna odgovor. Pored testa koji su kreirali, potom i radili značajan benefit je taj što su još jednom, iz ugla trenera prošli kroz ceo koncept NLP-a, sve tehnike, alate, definicije i obnovili gradivo koje ih je dodatno za taj dan unapredilo. Nakon toga, tokom popodnevna dva bloka, bavili su se izuzetno važnom i praktičnom temom – logistika treninga. Ova logistika se odnosi na to šta svaki trener treba da ima u vidu oko organizacije svog treninga, biranja prostora, vremena, reklamiranja, objavljivanja, biranje uslova i uopšte poziva na svoj trening. U ovu logistiku su uključeni i najmanji detalji, ali koji čine veliku razliku u osećaju i utisku koji će polaznici treninga poneti sa sobom i prepričavati. Naučili su sve ono što je potrebno da bi jedan njihov trening bio baš kako treba i protekao u fantastičnoj atmosferi.

Sutradan su se bavili sobom i svojim treningom, odnosno njegovom svrhom.

Prolazili su kroz fantastična pitanja koja pokreću na razmišljanje, a neka od njih su „Kakav trener želite da postanete i budete“; „Koja vrsta trenera ste vi?“; „Kakav trening želite da kreirate?“; „Kako svojim treningom želite da utičete na svoje polaznike i koju poruku želite da im prenesete?“ bavili time ko su oni kao treneri i koju poruku ostavljaju onima koji ih slušaju.

Kada su definisali odgovore, jasno znali kakav su oni trener i kako žele da unaprede kvalitet života njihovim polaznicima, predali su se poslu. Kreirali su tizer, odnosno trejler svog treninga, koji za cilj ima da zainteresuje, oduševi i pozove one koji pripadaju njihovoj ciljnoj grupi da se prijave za njihov program. Nakon toga, zadatak im je bio da u svojim grupama prezentuju ono što su osmislili kako bi dobili kvalitetan, podržavajući i nadasve unapređujući feedback od trenera i svojih kolega, koji je zapravo najbolji način da trener uvidi kako može da bude još bolji i da na još bolji način svojoj ciljnoj grupi prenese ono što je njegova misija i poruka samog treninga.

Možda ste i vi nekada sebe zamišljali na bini ili jednostavno isped ljudi kako im sa puno žara i ljubavi prenosite svoje učenje, svoja znanja i poruku koja će im zasigurno život učiniti boljim? Možda mislite da je vaša misija da ohrabrite i podržite druge da budu uspešni i srećni? I ako je tako, ako se pronalazite u misiji trenera, odnosno učitelja, Trenerski trening na Slavica Squire institutu je sveobuhvatan i pravi trening da na jednom mestu naučite baš sve što čini jednog trenera i jedan trening profesionalnim i sa svrhom.

Prvi korak ka toj misiji je dvodnevni trening NLP Starter koji vas očekuje 29.februara 2020. godine, a za koji se mesta popune već dva meseca unapred. Zato, ako ste odlučili da od Nove godine ispunite sebi životni san i postanete učitelj, trener, i osoba koja oplemenjuje tuđe živote radeći ono što voli, prijavite se baš sada i započnite prvim korakom put do ispunjenja svoje svrhe.