Zima kao riznica fantastičnih mogućnosti

Zima kao riznica fantastičnih mogućnosti

Piše: Slavica Squire, NLP Master Trainer i coach

Bliži nam se zima. Da li se zbog toga radujete? Uživate li u sezoni snega? Prija li vam vetar u kosi? Ili vam je možda žao što se jesen završava i što će uskoro verovatno biti snega i bljuzgavice, ispitnih ili poslovnih planova koje do kraja ove 2020. treba završiti i ostvariti?

Kako god da se osećate i šta god da vidite – vi to birate. Kako zima, ali i svako drugo godišnje doba utiče na vas, stvar je vašeg i samo vašeg izbora i ako birate da je zima pred nama bogata riznica fantastičnih mogućnosti, tako će i biti.

Sa raznih strana čujem kako je meni lako da tako nešto kažem. Istina je – nego šta nego mi je lako! I ne samo da kažem da sve ono što smo danas jeste rezultat naših bivših izbora, već mi je izuzetno lako da živim izvrsnim životom. Loša vest je da se retki rode sa darom da tako spontano i žive, ali fenomenalna vest je da veštine življenja izvanrednog života mogu da se nauče. NLP je jedna od najsavremenijih metodologija današnjice koja nam pomaže na tom putu. Ja lično sam bila na ovom mestu i u ovom predivnom životu kakav je danas, srcem, mnogo pre nego što sam fizički, telom, tu zaista i stigla. Danas sam zahvalna podjednako svima koji su me na tom putu podržali, kao i onima koji su moje snove i odluke smatrali ludošću. Da budemo zahvalni? Onima koji naizgled žele da nas spotaknu? Naravno – na taj način oni usmeravaju svoju energiju na nas i tako nam samo pomažu da budemo bolji i da stignemo dalje. Ponekad mnogo dalje i izvan okvira naših sopstvenih vizija.

Toliko je toga što navodno moramo. A zapravo ne moramo ništa osim onoga šta zaista želimo. Za sve čega se latimo, a prilepili smo mu „moram“ etiketu, treba da se zapitamo: „Zašto mi je ovo važno? Ne mom partneru, roditelju, detetu, komšiji, svetu… Zašto je važno meni?“ Ako budete iskreni na ovom mini, a opet tako važnom testu, možda vam se dogodi da shvatite da nešto i nije tako važno. Ili nije uopšte. I šta onda? Prosto – prestanite to da radite! Ponekad, to nije lako. I ponekad, taj put nije bez prepreka. Ali ako vam je to zaista važno, ako vaša duša igra pri toj pomisli, onda će to što nije lako postati manje važno u odnosu na to koliko je vredno.
Novogodišnji praznici, koji su pred vratima, dani su donošenja velikih odluka – započećemo dijetu (moramo da skinemo „još ovih pet kilograma viška“), obećavamo sebi da ćemo promeniti posao, doškolovati se, položiti vozački ispit, pročitati sve one knjige koje nismo a želimo, da ćemo se više družiti sa nama dragim ljudima, da ćemo voditi računa o ishrani… Imam jedan predlog za vas: umesto da čekate trideset prvi decembar da te odluke donesete, a odmah zatim prvi januar da od istih odustanete, idite već danas tamo srcem. Zabavite se i poigrajte – kreirajte najdivniju varijantu sebe u tom prvom januaru, zamislite kako izgledate (lakši za tih famoznih pet kilograma viška), kako idete na posao iz snova, kako se smejete na večeri na nekom divnom mestu sa dragim ljudima, kako ste zaljubljeni i voljeni… Crtajte na mapi svog uma, bojite, stvorite najlepšu muziku od tog budućeg života, osetite, ali zaista osetite kako je to biti najbolja verzija sebe. I od danas budite zahvalni na svemu šta već jeste, jer jeste već mnogo toga. Sa jasnom vizijom sebe koja vam greje dušu, u umu, i zahvalnošću, u srcu, stići ćete na to mesto fizički i brže nego što možete da zamislite.

A kako sa ovakvom lakoćom i sigurnošću mogu to da znam? Tim sam putem već hodala… I, meni je lako! Ali ne zato što mi je „tek tako lako“ ili sam rođena pod srećnom zvezdom, sa sjajnim astrološkim aspektima, već zato što sam sama izabrala da mi tako bude. To već danas možete da izaberete i vi. I umesto da budete fokusirani na to što je nekom drugom lakše ili bolje, budite presrećni zbog onoga što već jeste i zbog svega fenomenalnog šta možete postati.

A sada imate još jedan razlog više da se radujete zimi! Odlučila sam da vam pružim bezrezervnu, POTPUNO BESPLATNU PODRŠKU NA POKLON punih 21 dan ove praznične sezone i to od 20. decembra do 9. januara, tako da u 2021. godinu uđete radosni, ohrabreni, motivisani i puni optimizma!

Za vas sam pripremila jedinstveni BESPLATNI PRAZNIČNI PROGRAM unutar ekskluzivne Facebook grupe, a teme o kojima ćete učiti kao i forma za prijavu, nalaze se na ovom linku. Kliknite OVDE i vidimo se uskoro!

Za vaše najviše dobro od ❤
Slavica