Veštine pregovaranja

Veštine pregovaranja

Da biste postigli stalan i dugotrajan uspeh koji počiva na čvrstim temeljima, važno je stalno ulagati u sebe i svoj lični razvoj.

Kako bi se izdvojili iz mase i postali prepoznatljivi, neophodne su nam nove strategije i znanja koja će naš uspeh učiniti nezaobilaznim. Za to nam je potrebna pre svega stručnost, a uz to i posebne veštine koje će naše sposobnosti i kvalitete podići na najviši nivo.

To su one male razlike koje prave ogromnu razliku: svesnost, fokusiranost na tačno određen cilj, motivisanosti i jaka vera u uspeh.

Na NLP edukaciji polaznici su upoznali i usvojili veštine koje veoma uspešni ljudi koriste u ostvarivanju svojih ciljeva, osvestili svoje potencijali i izgradili čvrstu veru i hrabro nastavljaju da koračaju kroz nova iskustva koja im ova moderna nauka izvrsnosti donosi.

Tokom prvog dana sedmog modula NLP Trainer i Coach Milica Nikolić predstavila je vrhunski alat kreativnosti omogućivši polaznicima da obogate i nadograde svoje znanje. Naučili su vrlo inspirativnu i motivišuću tehniku kreativnosti koja im omogućava da na potpuno nov način kreiraju svoje ciljeve kako u poslu tako i u privatnom životu.

Drugog dana su uz podršku glavnog trenera Slavice Squire učili kako da iskoriste sve ranije naučene veštine kako bi postali izvrsni komunikatori koji znaju da pregovaraju i da postignu ono što žele. U modernom svetu biznisa vešto pregovaranje je ključ uspeha. To je poseban nivo komunikacije koji je tačno usmeren na pozitivan željeni ishod. Pregovarati znači razmenjivati se sa klijentom ili saradnikom tako da obe strane dobiju ono što žele. Za to je neophodno dobijanje emocionalne saglasnosti i zato nam je važno da smo usklađeni sa njim, odnosno da smo u čvrstom raportu, jer bez raporta ni jedna NLP tehnika nije primenljiva. Polaznici na ovom modulu integrišu i primenjuju svo prethodno stečeno znanje kako bi uspešno vodili poslovne i privatne razgovore, odnosno pregovore. Ova veština će im pomoći da lako i vešto prevaziđu odbijanja, primedbe i neslaganja i da tačno znaju ishod pregovora što im daje opuštenost, kreativnost i moć da upravljaju situacijom u željenom pravcu.

Kada su savladali ove moćne tehnike, umeće sa kojim vode razgovore i sastanke više neće biti ograničeno, već imaju mogućnost izbora, više načina kojima dolaze do cilja što im garantuje uspeh.

Još jedna grupa Practitionera je došla do kraja ove edukacije, očekuje ih još samo sertifikacija gde će se još jednom prisetiti svega što su do sada naučili i gde će sigurno dobiti još novih ideja i uvida za svoj život i lični napredak.