Veštine izuzetne komunikacije – NLP Business Practitioner u Novom Sadu

Veštine izuzetne komunikacije – NLP Business Practitioner u Novom Sadu

Koliko puta Vam se desilo da razgovarate sa nekim, a da imate osećaj da Vas taj neko ne razume, bez obzira što govorite istim jezikom? Da li ste možda pretpostavili da se to dešava zbog toga što svaki jezik ima tri varijante, odnosno tri mozgovna jezika?

Mi razmišljamo na različite načine, i svako od nas ima svoj primaran način razmišljanja:

• u slikama

• u zvucima

• u emocijama

Svi mi razmišljamo na sve gore navedene načine, jedan od njih preovladjuje, a kada smo u stresu pribegavamo svom isključivo svom primarnom načinu, što često doprinosi konfliktima i otežanom razumevanju. Dobra vest je da pomoću jezika možemo otkriti koji način razmišljnja najviše koristi naš sagovornik i na taj način možemo unaprediti komunikaciju kada nam je to važno.

Osoba koja primarno koristi vizuelni način razmišlja u slikama i jezik kojim govori je slikovit pa čak i onda kada to što opisuje baš i nije moguće videti: „Daj da vidim kako miriše taj parfem“, glasila bi rečenica vizuelnog tipa.
Osoba koje primarno koristi auditivni način razmišlja u zvucima i koristi auditivne predikate u izražavanju: „Vaše izlaganje je pesma za moje uši“, prokomentarisao bi auditivan tip.
Osoba sa primarnim kinestetičkim načinom obrađuje informacije pomoću emocija i izražava se opisujući svoja osećanja u vezi sa nečim: „Baš mi je legla ova ponuda, imam osećaj da je ovo prava stvar!“

Uputstvo za korišćenje različitih mozgovnih jezika naši NLP Business Practitioner-i u Novom Sadu dobili su od Internatonal NLP Master Trainer-a i Coacha-a Slavice Squire.

Još jedna od interesantnih tema u NLP- u je upravo kako uskladiti nesvesne procese sa svesnim namerama? Npr. želite da održite odličnu prezentaciju pred publikom od 100 ljudi i svesna namera je da se pokažete u najboljem svetlu, a onda se pojavi saboter – trema, koja je nesvesni proces i naruši Vašu svesnu nameru. Usklađivanje svesnih namera i upravljanje nesvesnim procesima polaznici Practitioner-a savladali su uz asistenciju NLP Trainer-a Milana Čabrića.

Sa ovog modula, polaznici su otišli opremljeni alatima za upravljanje nesvesnim procesima komunikacije kojima će ovladavati do sledećeg modula kada ih čekamo sa novim korisnim NLP znanjima i alatima.