Važnost sadašnjeg trenutka

Važnost sadašnjeg trenutka

Prvi pozitivan utisak koji je već NLP Starter ostavio na mene je da uživam u sadašnjosti, u stvarima koje imam a ne da čekam da se dese stvari koje nemam. Mnogo više se radujem životu i običnim stvarima. Više se smejem, pevam i primećujem obične stvari koje ranije nisam primećivala a koje me čine ispunjenom i srećnom.

Jedna od snažnih impresija koja mi pomaže da se nosim sa različitostima jeste saznanje da mapa nije teritorija, da moja mapa nije jedina ispravna. Zbog te činjenice mnogo više uvažavam tuđe mišljenje i ne trudim se, kao što sam ranije imala potrebu, da namćem svoje mišljenje i da uvek budem u pravu. Jer biti u pravu ne garantuje sreću.

NLP me je učinio fleksibilnijom, pomogao mi da osvestim svoj odnos prema deci. Svesna sam koliko sam do sada ograničavajućih uverenja nametnula deci, a da toga nisam ni bila svesna, što sam već počela da ispravljam. NLP me je naučio da konačno počnem decu da kritikujem na nivou ponašanja a ne na nivou sposobnosti, što sam priznajem dosta često radila i zahvaljujući NLP-u sada decu hvalim na nivou sposobnosti. NLP je praktična nauka koju treba svakodnevno primenjivati i svakodnevno vežbati, što i nameravam.

Dušica Šešlija

dipl.ekonomista