Učenje kroz priču

Učenje kroz priču

„Metafora se svrstava u najsnažniju moć čoveka. Njeno dejstvo se graniči sa čarolijom!”Jose Ortega Y Gasset

Priče su jedan od najstarijih oblika podučavanja i uticaja. Kroz narodno pripovedanje očuvala se tradicija mnogih naroda. Priče o običajima, ratovima, junacima, precima i razna učenja prenošena su generacijski sa kolena na koleno. Metafore u tim pričama su transportno sredstvo kojima su se kroz vekove prenosili vrednosti i uverenja kroz vrlo malo sadržaja. Zato je ovladavanje veštinom komunikacije metaforama ključno za pozitivan uticaj na druge ljude.

Kao edukacija namenjena onima koji žele da ovladaju vrhunskim veštinama komunikacije, NLP Master na NLP Institutu u okviru 4. modula se bavi upravo metaforama, a njih su polaznici te edukacije tokom proteklog vikenda izučavali na NLP Institutu.

Na ovom modulu su zahvaljujući iskusnom vođenju prvog NLP trenera na našim prostorima Slavici Squire učili kako da kreiraju efektne metafore, primene ih, prenesu emociju i imaju pozitivan uticaj na druge ljude u svom okruženju.

Oni su otkrivali načine da iniciraju nove ideje kod sagovornika, podstaknu ga da razmišlja u pravcu koji je koristan za njega, otvore mu nove mogućnosti i izbore i pomognu mu da prevaziđe svoje unutrašnje blokade.

Sve to može biti naročito korisno za ljude koji se bave javnim poslom, drže prezentacije, edukacije, organizuju sastanke i slično, jer je za dobro govorništvo i održavanje pažnje slušalaca izuzetno važno prenositi emociju, a to je najefikasnije kroz metafore.

Način na koji doživljavamo naš život i sebe je takođe metafora i direktno utiče na rezultate koje postižemo i tako su naši polaznici imali priliku da ispitaju neke od svojih ličnih metafora i kreiraju nove koje će podržavati njihov uspeh u budućnosti.

Da biste pohađali NLP Master edukaciju i učili ove i mnoge druge napredne veštine, tehnike i alate NLP-a, uslov je da već imate završenu NLP Practitioner edukaciju za koju uvek vlada ogromno interesovanje. Zato odmah rezervišite svoje mesto i nađite se u društvu najboljih komunikatora današnjice!