Sve počinje od emocija

Sve počinje od emocija

I naši treneri i naši polaznici navikli su se na Zoom okupljanja, pa smo i prethodnog vikenda imali priliku da provedemo vreme zajedno učeći metode uspeha u okviru 3. modula NLP Practitioner-a.

60. grupa polaznika ove edukacije je u večernjim terminima tokom prva dva dana ovog modula od našeg iskusnog trenera i coach-a Katarine Džoković učila značaj pravilnog odabira reči u komunikaciji, kako da izbegnu nesporazume i ostvare pozitivan uticaj na svog sagovornika.

Drugog dana su vežbali u paru različite obrasce komunikacije koje su učili. Odmah su mogli da provere kako funkcionišu generalizacije, nepotpuna poređenja i sudovi i kako da uz pomoć reči koje koriste u svakodnevnom životu mogu da prepoznaju ograničavajuća uverenja, kod sebe, ali i kod svojih sagovornika.

U našu vrednu Zoom grupu 3. dana priključio se i naš trener i iskusni coach Dragoljub Matić Profa, koji je sa njima podelio znanja kako da poboljšaju komunikaciju sa sobom i okolinom, kako da budu usklađeni sa onim što govore, kako da prošire moć zapažanja i dublje se povežu sa drugim ljudima.

Upoznali su još aksioma, učili kako da ih personalizuju i integrišu u svoj život, a potom radili mercedes model, koji objašnjava povezanost uma, tela i emocija.

Uz Profine instrukcije, vežbali su kako da bolje razumeju svoje sagovornike posmatrajući njihove pokrete tela i mimiku, ali i da “čitaju između redova”, kada mogu da komuniciraju samo glasovno, što je u ovom periodu izolacije i distanciranja izuzetno korisna veština. Takođe, saznali su kako da uz pomoć proverenih obrazaca i alata mogu ciljano da utiču na druge.

Dobijena znanja će im omogućiti da izbegnu brojne probleme u poslovnoj i ličnoj komunikaciji, ali i da imaju efikasnije poslovne sastanke, uspešnije utiču na svoju decu, supružnike i sve ljude do kojih im je stalo, a oni koji planiraju da se bave coaching-om, sada imaju neprocenjiv set alata za sebe.

Sledeći modul na kom će se baviti ciljanim upravljanjem emocijama, održaće se krajem maja, a do tad će moći da vežbaju naučeno u svojoj svakodnevici.

Ako želite da nam se pridružite i proniknete dublje u Nauku Ličnog Prosperiteta, prijavite se za jesenji upis NLP Practitioner-a, koji će se, nadamo se, održavati uživo u našoj vedroj zelenoj učionici na Novom Beogradu.

Prijavite se putem ovog linka, a mi vam se od srca radujemo!