Šta zaista želite od života?

Šta zaista želite od života?

„Uspešni ljudi od problema naprave cilj i nađu način da ga ostvare, jer imaju ogromnu veru u sebe. To je ono što mi danas ovde radimo – mi stvaramo uspešne ljude.“ – Slavica Squire

Šta je vaš životni cilj? Da li znate koje korake treba da preduzmete, da biste ga postigli? Po čemu ćete znati da ste ga ostvarili?

To su važna pitanja koja su sebi postavljali polaznici 6. modula edukacije NLP Practitioner koji je tokom proteklog vikenda održan na NLP Institutu u Beogradu.

Slavica Squire, prvi NLP trener i osnivač prvog NLP Instituta u Srbiji, bila je njihov vodič na putu otkrivanja njihovih istinskih ciljeva i resursa kojima raspolažu, potrebnim za njihovu realizaciju. Ona im je predstavila precizne tehnike uz pomoć kojih mogu da prepoznaju nametnute želje društva, prijatelja i mentaliteta, motivisala ih da osveste svoje stvarne ciljeve i pružila alate za njihovo ostvarivanje.

„Svi mi znamo šta u našem životu treba da se menja, a danas učimo i kako. Danas kreiramo čuda.“ – Slavica Squire

Kako bismo svoj život živeli kako želimo, neizostavno je da tačno znamo šta želimo. Najbolje od čega možemo krenuti je upravo od nas samih i od naših misli. Sve što radimo i sve što vidimo oko sebe nastalo je pre svega u umu. Da bi se ono što želimo manifestovalo u stvarnom svetu, ideju treba osmisliti, a potreban je i plan za njeno sprovođenje.

Kako su polaznici imali priliku da otkriju u okviru ovog modula, ne postoje ograničenja za bilo šta što želimo. Sve je moguće, a najvažnija je čvrsta vera. Na putu do cilja, osim volje, postoji još jedan relevantan kriterijum, a to je vizija. Vizija je slika koju smo u stanju da stvorimo pred svojim „unutrašnjim okom“ , jer ako te slike nema, nema ni jake motivacije.

Kristalno jasna predstava o tome kako će da bude kada se dostigne cilj koji je vredan ostvarenja, pruža nam ogroman izvor energije tako da smo u stanju da naizgled bez mnogo muke, dostignemo čak fascinantne, izuzetno visoko postavljene ciljeve – to je tajna mnogih velikih vizija.

Ovaj trening je polaznicima omogućio da pomoću praktičnih i primenjivih metoda kreiraju viziju željene budućnosti, osveste svoje potencijale, prihvate ličnu odgovornost za ostvarenje svojih ciljeva i programiraju se na njihovo ostvarenje. Time su aktivirali pozitivnu energiju i ličnu motivaciju i napravili prvi korak ka željenom uspehu.

„Jako je važno da krenete sitnim koracima napred, jer korak po korak stići ćete daleko.“ – Slavica Squire

Ako želite da znate više o tome kako možete osvestiti i ostvariti ono što istinski želite, preuzmite potpuno besplatnu knjigu Slavice Squire „Ciljevi“ koja predstavlja izvanredno koristan NLP vodič za uspeh na svim poljima. Za sva dodatna pitanja, pozovite nas na 064/6451 391 ili pišite na office@nlpinstitut.com. Naša misija je da vam pomognemo da postanete najbolja verzija sebe!