Šta zaista pokreće ljude?

Šta zaista pokreće ljude?

Naše vrednosti i naša uverenja predstavljaju duboku suštinu nas samih i povezani su sa našim radostima, ali isto tako i sa našim patnjama. Upravo ove nevidljive i nesvesne sile koje upravljaju našim ponašanjem bile su tema 5. modula koji je za polaznike beogradske 52. grupe NLP Practitioner edukacije održan proteklog vikenda u NLP Institutu.

Tokom prvog dana polaznici su se bavili vrednostima, glavnim „motorima“ ljudske volje, koji su od presudnog značaja za motivaciju i donošenje odluka. Uz pomoć NLP trenera i coach-a Dragoljuba Matića – Profe, oni su dobili priliku da osveste svoju etičku kartu, top listu svog vrednosnog sistema, koja određuje naše prioritete i motivacije.

Otkrili su koliko lična top lista vrednosti može da utiče na pojavu sukoba i kako da je prilagode tako da budu u harmoniji sa sobom i ostatkom sveta. Ovaj korak je od naročite važnosti bio svim onim polaznicima koji su nekada u životu osetili rastrzanost između različitih životnih uloga, poput one na poslu i one u kući. Baš kao što su imali priliku da iskuse u brojnim vežbama 5. modula, razotkrivanjem istinskih vrednosti našeg bića, možemo se uskladiti i otvoriti pristup skrivenim potencijalima za postizanje sreće.

Tokom drugog dana edukacije, polaznici su se upoznali sa uverenjima – moćnim vodećim principima našeg života koji pružaju značenje, motivaciju i usmerenje.

Bez sumnje, uverenja snažno utiču na naše ponašanje. Ona za nas predstavljaju istinu i aktiviraju nas da ih svojim ponašanjem potvrdimo. Polaznici su učili razliku između podržavajućih uverenja – onih zahvaljujući kojim nam se otvaraju bezbrojne mogućnosti – i ograničavajućih uverenja, onih koja mogu da predstavljaju kočnicu u našem napretku.

Ako ste ikada poželeli da naučite da plešete i odustali zato smatrate da imate „dve leve noge“ ili ste li propustili priliku da priđete nekoj osobi koja vam se dopada, zato što ste bili „sigurni“ da niste njen tip, verovatno ste barem jednom u životu bili žrtva sopstvenih ograničavajućih uverenja. To je slučaj sa većinom ljudi.

Međutim, moguće je savladati tehnike uz pomoć kojih je na efikasan način moguće promeniti ograničavajuća uverenja u korisna i podržavajuća. Lični razvoj je jednim delom neprekidno upoznavanje sebe izazivanjem starih ograničavajućih uverenja. To prikupljanje iskustava može biti dugotrajno, a neki ljudi nikad ne otkriju svoj puni potencijal. Međutim, polaznicima NLP Practitioner edukacije su te i mnoge druge tajne našeg unutrašnjeg sveta otključane i dostupne za usavršavanje.

Ukoliko biste želeli da i sami ovladate ovim i mnogim drugim alatima i tehnikama, koji vas mogu dovesti u stanje izvanredne produktivnosti i motivacije, pravo je vreme da se prijavite za NLP Practitioner edukaciju! Uvodni deo ovog treninga, pod nazivom NLP Starter već je rasprodat u terminu od 3. do 4. marta. Zbog velikog interesovanja, organizovali smo još jedan termin sa Slavicom Squire i ona će održati ovu edukaciju u novom terminu – 10. i 11. marta! Još imate vremena da se prijavite, a više o tome, možete pročitati ovde.