Sreća prati hrabre!

Sreća prati hrabre!

Možda ste se nekada našli u situacija kad su vam se desile neke promene na koje niste mogli da utičete, a koje vam uopšte nisu bile dobrodošle. Možda ste se nekada uporno trudili da utičete na nekog da se promeni iz najbolje nameru za tu osobu, ali to vam nije pošlo za rukom. A, možda je i došlo vreme da sami krenete na put lične promene da se uzdignete i zasijate punim svojim potencijalom živeći život vredan življenja.

„Nemajući hrabrost da rizikujemo, rizikujemo da nam ceo život bude bezvredan!“Slavica Squire

Prvi vikend novembra meseca je protekao sa našim polaznicima sedamnaeste generacije NLP Mastera na poslednjem modulu ove edukacije. Proteklih sedam meseci proveli smo zajedno svedočeći njihovim promenama, diveći se njihovoj hrabrosti da kreiraju i stvaraju čuda u svojim životima uz našu bezuslovnu podršku uz nepoklebljivu veru da oni to mogu!

Prvi dan sertifikacije naši polaznicu su proveli u integraciji svega naučenog kroz koju ih je proveo naš trener Dragoljub Matić Profa a zatim su vredno i posvećeno prionuli na test kroz koji su potvrdili svoje stečeno, usvojeno i utemeljeno znanje iz NLP metodologije.
Drugi dan sertifikacije su obeležile njihove prezentacije kojima su se priključili i drugi polaznici sa NLP Practitionera slušajući ih srcem, diveći se rezultatima u njihovom privatnom, ličnom iposlovnom životu.

A, onda je počela čarolija:

„U kriznim situacijama, kada se lideri osećaju bespomoćno, uvek treba imati u vidu tri velike moći koje pomožu u njenom rešavanju: moć uverena da kriza može biti prilika, moć emocija kojima treba upravljati i moć metafora koje treba koristiti. Poslovni uspeh zahteva niz rizika a najveći rizik je ne uraditi ništa. Zbog toga se i kaže da sreća prati hrabre.“ – govorila je Dr Sanja Vučinić u svom radu NLP u kriznim situacijama.

„Nekada sam verovala da ako je istina da ˝sreća prati samo hrabre˝, onda mora da sam ja najveća kukavica… Naučila sam da bolje razumem sebe… Prihvatam sebe… Ova nova JA je mnogo više u skladu sa sobom… Hrabrija da se suoči sa onim što život nosi.“ – reču su Branislave Grubušić u svom radu Sunce se ponovo rađa.

„Najvažnije je kako ja vidim sebe. Ne postoje ni idealne mere, ni savršena linija, ni njalepša boja kose ili očiju. Postojim samo ja baš ovakva kakva jesam, potpuno jedinstvena sa svim boricama smejalicama koje pokazuju koliko sam srećna, sa neponovljivim rasporedom mladeža… jer su oni pokazatelji da na ovom svetu ne postoji niko ko ih ima takve kao ja.“ – sa sjajem u očima pričala je Katarina Miladinović, Put kojim se ređe ide…

„Ovo je bio ugovor sa samom sabom… Ja sam sada poslovni trener za građenje domaćeg brenda porodičnih preduzeća, ispiracija sam i podrška, uspešna sam i uticajna u pregovaranju, komunukaciji, stručnom znanju i imam praktična iskustva. Držim posebno prilagođene treninge, in-house treninge, mentroski rad u porodičnim preduzećima, start up…“ – sa žarom je predstavljala svoj rad Modelovanje u preduzetništvu po NLN-u, Jasminka Grunčić, preduzetnik.

„Više volim život. Dopustio sam mu da se dešava i da teče i život voli više mene… Jer, kako kaže pesma: If you want it, You can do it! Don´t let anybody tell you that you can´t! Just go for it!“ – uz muziku iz zvučnika završio je svoju prezentaciju Kako sam se ponovo vratio u život, Dr Igor Stamneković.

… I još jednom je naša misija ispunjena. Zahvalni što smo im bili podrška na njihovom putu ličnog prosperiteta.

Ceo tim NLP Instituta na čelu sa Slavicom Squire, prvog NLP Master Trainer-a i Master Coacha od srca čestita sada već našim sertifikovanim NLP Masterima!

„Budite promena koju želite da vidite u svetu“Mahatma Gandhi

A vi, jeste li spremni za promenu? Promena je sama priroda postojanja – naše misli, osećanja, verovanja, ideje, smena kiše sa suncem, noći sa danom, leta sa jeseni…
Hoćete i dalje da vam se život samo dešava, lutajući besciljno jer vam je neko, nekada davno rekao da vi to ne možete i da uspeh pripada tamo nekima drugima?
Ili ćete da rizukujete i napravite čaroliju od svog života…
Just go for it!