Priprema za intervju pomoću NLP-a

Priprema za intervju pomoću NLP-a

Možda i Vi znate nekoga iz svog okruženja ko je završio fakultet, napravio CV, i poslao ga na preko 200 e-mail adresa različitih firmi bez propratnog pisma i nakon toga se žalio kako mu niko ne odgovara , ne zove na intervju, i da u Srbiji nema posla. To je kao da gađate tablu za pikado sa udaljenosti od 200 metara i nadate se da ćete pogoditi sam centar!

Šta je uspeh? Ko određuje kriterijume uspeha? Kako Vi merite uspeh? Šta je uspeh za Vas? Šta stvarno želite od života? Odluke koje ste Vi doneli su Vas dovele tamo gde ste sada. Da li je to stvarno tamo gde ste želeli da stignete? NLP metodama proveravate Vaše odluke i preuzimate odgovornost za njih.

NLP metodologija se bavi proučavanjem kako vrhunski profesionalci iz različitih oblasti postižu vrhunske rezultate i podučava druge tim saznanjima. Strategija uspeha iz NLP-a počiva na ciljevima, svesnosti, fleksibilnosti i odgovornosti. Pre nego što pošaljete svoj CV na bilo čiju adresu, važno je da razmislite šta je to što biste najradije radili u životu, u šta biste najradije uložili svoju energiju i entuzijazam, koji posao bi Vam dok ga radite dao osećaj svrhe i ličnog dostignuća?

Vrlo je mala razlika u načinu na koji postavljamo ciljeve u NLP-u od načina na koji ljudi inače postavljaju ciljeve, ali je ta razlika ključna za uspeh. Da bismo krenuli putem cilja, važno je da pre svega znamo gde smo krenuli, tj. gde ćemo biti kada se cilj ostvari. To će nam svakako omogućiti da pratimo znake na putu i fleksibilno se prilagođavamo. Možda zbog neke prepreke na putu moramo skrenuti i ići zaobilaznim putem, ili utrošiti više vremena na uklanjanje te prepreke, pronalaženja podrške ili drugih načina, ali nas to neće zaustaviti ukoliko znamo gde smo krenuli.

Česti izgovori mladih u našoj zemlji su da je kriza, da ako im mama i tata nisu ništa ostavili je jako teško postati uspešan, da se može zaposliti samo preko veze… Naravno da ima ovakvih slučajeva, i to ne samo u Srbiji, već svuda u svetu, ali je Vaša odgovornost mnogo veća nego što mislite. Kada kažemo da je neko drugi odgovoran za nešto što se nama dešava, to onda znači da neko ima moć nad našim životom. Onog trenutka kada preuzmemo odgovornost, preuzimamo i moć da nešto promenimo. Proučavanjem najuspešnih stručnjaka došli smo do toga da čak 80% nije imalo ni finansijku ni moralnu podršku svog okruženja, ali su uspeli jer su imali jasnu viziju i bili joj u potpunosti posvećeni.

Zato je važno da se pre odlaska na intervju dobro pripremimo. Da izaberemo firmu ili nekoliko firmi u kojima bismo rado radili i onda osmislimo propratno pismo na koje potencijalni poslodavac ne može ostati ravnodušan. Zatim razmislimo pod kojim uslovima bismo radili za njih, i da li se to uklapa u viziju naše budućnosti.

NLP nas takođe podučava kako da sabotirajuća stanja poput treme i nesigurnosti zamenimo korisnijim, podržavajućim kao što je samopouzdanje i izgradimo self-image koji će ostaviti dobar utisak na onoga ko nas intervjuiše kao i određene komunikacione tehnike koje poboljšavaju naš učinak na ovakvim poslovnim sastancima.

Ako vam je potrebna podrška da razvijete moćno samopouzdanje, osvestite svoje skrivene potencijale i briljirate na razgovoru za posao, pravi je trenutak da se prijavite za Online program za unapređenje karijere sa Slavicom Squire.

Ova fantastično korisna edukacija vam omogućava da gde god da ste i kad god vam to odgovara puna tri meseca uz Slavicinu podršku izučavate najkorisnije NLP i coaching veštine potrebne za posao iz snova.

Prijave su u toku i zato odmah rezervišite svoje mesto putem ovog linka.