Od želje do jasnog cilja

Od želje do jasnog cilja

Emotivno otkriće polaznika na petom modulu Business Practitioner edukacije bilo je percipiranje vremena. Vreme jeste beskonačno, ali naš životni vek je ipak ograničen vremenom, zato bi trebalo da budemo svesni svoje prolaznosti i svaki trenutak svog života slavimo i učinimo ga najboljim mogućim. Da nam život ne bi prošao uzaludno, zanemarujući svoje vizije i potiskujući svoje ambicije, potrebno je osvestiti i prihvatiti sve ono o čemu sanjamo i preuzeti odgovornost za naše želje i njihovo ostvarenje.

Ovaj modul je od velikog značaja, jer upravo na njemu polaznici preispituju svoje iskrene želje i po posebnim i efikasnim principima kreiraju svoju budućnost. Počev od sadašnjeg trenutka oni prave osnovu i grade čvrste temelje za lični rast i razvoj što im pospešuje i ubrzava putovanje do željene destinacije.

Setite se, kada ste bili deca i kada ste imali neki cilj koji je za vas bio veoma važan, onda ste bili motivisani, neustrašivi, vaše misli su kidale stege koje su ih sputavale, vaš um je prevazilazio granice, vaša svest se širila, i odjednom ste se našli u novom, velikom i divnom svetu. Tada su vam svi talenti došli do izražaja i postali ste srećni i zadvoljni jer ste sami ostvarili to što ste želeli. Po istom principu, možete to da izvedete i danas, kao odrasli, samo što vam je na raspolaganju mnogo više opcija kao i efikasnih alata.

Samo ako znamo šta tačno želimo, već smo na pola puta da to i ostvarimo. Na treningu, prisutni su dobili veštinu kako da svoje želje pretvore u ciljeve i kako da se programiraju na njihovo ostvarenje. NLP metodologija je uočila malu razliku između drugih načina kreiranja ciljeva i onih koju je ova nauka modelovala od ekstremno uspešnih ljudi. Zato je korisnost NLP-a neprocenljiva i iz dana u dan, dobijamo potvrdu od naših polaznika koji su posle ovog modula ostvarili sve ono što su taj dan poželeli čvrsto verujući da je to moguće i da se već ostvaruje. Važna je svesnost da svakog dana radimo u službi svog cilja, da verujemo u njegovo ostvarenje, da prepoznamo i iskoristimo prilike koje su uvek nove šanse za učenje i uspeh. Moć zapažanja polaznika je mnogo veća i efikasnija jer su je savladali na prethodnim modulima, ovo je nadogradnja na njihov lični stav prema vremenu odnosno prema svom životu.

Sa znanjima koja su dobili za ova dva dana polaznici se kao uspešni i mudri ljudi fokusiraju samo na rešenje problema, tako što ga pretvaraju u atraktivan cilj koji sa puno entuzijazma ostvaruju i svakim korakom postaju sve bliži svojoj meti.

Naučili su da oslobode svoje potencijale, osvestili potrebne resurse i visoko motivisani krenuli u ostvarenje svojih ciljeva. A najvažnije od svega jeste da su na najbolji mogući i metodološki način uzeli sudbinu u svoje ruke i kreirali trasu ličnog prosperiteta.