NLP Starter u Crnoj Gori – prvi korak koji Vašem uspehu daje novu dimenziju

NLP Starter u Crnoj Gori – prvi korak koji Vašem uspehu daje novu dimenziju

I ove godine je avgust u Budvi obeležio NLP Starter za sve zainteresovane u Crnoj Gori. Grupa ljudi koja vredno radi na svom ličnom razvoju odabrala je da sunčani vikend u avgustu provede sa nama učeći NLP – neuro-lingvističko programiranje.

NLP je kolekcija ideja i alata koji nam mogu koristiti u životu. Može nam pomoći da se razumemo i živimo život 21-og veka mnogo efektivnije. Možemo ga nazvati „kutija sa životnim alatima“. U ovoj kutiji postoje dve pregrade: jedna za razumevanje sebe i druga za razumevanje drugih. Razlozi za korišćenje ovih alata su efektivnija komunikacija, bolja motivacija sebe i drugih i pozitivniji sklop uma, a sve to gotovo automatsi generiše Vaš uspeh.

NLP se bazira na četiri stuba:

1. Raport – ili stanje iste talasne dužine

Ovo je kamen temeljac NLP-a što se tiče komunikacije. Ukoliko nemate raport sa osobom, ne možete imati uspešnu komunikaciju. Ovo je kao ključ koji otvara ulazna vrata druge osobe. To takođe znači i biti u raportu sa samim sobom – izazovan koncept o važnosti da nam je udobno sa samim sobom, sa onim što jesmo i onim što želimo da postanemo.

2. Moć zapažanja – čula

Sve informacije koje dobijamo iz okruženja i pomoću kojih razumemo svet dolaze do nas kroz naša čula – onoga što vidimo, čujemo, osećamo. Koliko smo svesni ovih informativnih tokova koji se ulivaju u nas u isto vreme?

3. Šta želite? – ciljevi

„Počni od kraja u svom umu“. Ovo je zaista pozitivan način za pogled na stvari u našem životu – razmišljanje i fokusiranje na ono što želimo da ostvarimo, a ne na ono što ne želimo.

4. Fleksibilnost (u ponašanju)

U redu je predomisliti se! Jedna od definicija ludila je raditi istu stvar iznova i iznova, a očekivati različit rezultat! Ukoliko nešto ne funkcioniše, uradite nešto drugo. Ovde se prvenstveno radi o menjanju onoga što radite kako bidobili ono što želite!

Ovo su samo neke od tema obrađenih na NLP Starteru. Naši polaznici su naučili i puno tehnika primenljivih u poslu i svakodnevnom životu, i mi rado nastaviljamo da ih podržavamo na putu razvoja kroz naše edukacije.