Ne možemo da ne komuniciramo

Ne možemo da ne komuniciramo

Sve što radimo, šta govorimo, mislimo, pišemo, kako se ponašamo… sve to spada u komunikaciju, sa samim sobom i sa svetom oko nas. Upravo zbog toga je sama komunikacija vrlo složen fenomen kojem se nauka Neuro Lingvističkog Programiranja temeljno posvetila i otrkrila fantastične formule po kojima možemo da razumemo bolje i sebe i druge i na osnovu toga jasno i precizno komuniciramo.

U današnje vreme najmasovniji oblik komunikacije je govor odnosno reči. Kada one nisu upotrebljene na adekvatan način, pretnja su za izbijanje konflikata, udaljavanje prijatelja, porodice, otkazivanje poslovnih ugovora… Ono što nas NLP uči jeste da posmatramo stvari iz drugog ugla, i da obuhvatimo sve oblike komunikacije, poput neverbalnih signala i gestikulacije i uz pomoć veština prevaziđemo neproduktivne situacije.

Reč komunikacija potiče od latinskog glagola communiciare, i znači učiniti zajedničkim. Cilj komunikacije nije ništa drugo no uspostavljanje kvalitetnog odnosa prvenstveno sa samim sobom a onda sa zajednicom i društvom kao i čitavim svetom.

Na drugom modulu NLP Practitioner treninga u Novom Sadu, polaznici su osvestili važnost usavršavanja i unapređivanja moći zapažanja, razumevanje tuđih načina komunikacije, primećivanja naizgled sitnica koje im mogu otkriti ključne informacije, usvajanja korisnih i podržavajućih uverenja kao i ovladavanju sopstvenim dobrim stanjem, jer njihova komunikacija i njihov uspeh zavisi od njih samih više nego što su mogli i da zamisle.…

Dva dana su vredno radili na tome da sve što su osvestili stave u pogon i zaista primene u svom svakodnevmo, privatnom i poslovnom životu. Na tom putu u kreiranju nove verzije sebe i preuzimanju odgovornosti za svoju komunikaciju koja je dobra onoliko koliko pozitivno njihov sagovornik odreaguje, bio je Dragoljub Matić – Profa koji im je nesebično preneo sva svoja iskustva u praksi i naučio ih ključnu veštinu koja im omogućava da ostvare sve što žele.

Jedino menjajući sebe možemo promeniti druge – osnovni moto NLP metodologije kojim su polaznici bili oduševljeni kao i novim uvidima, praktičnim alatima, veštinama kojim su odmah mogli ovladati i sa sobom poneti. Pojavili su im se novi načini rešavanja zamršenih odnosa jer su unapredili svoj lični stav, preuzeli odgovornost i time dobili moć da naprave promenu koju žele.

Dobili su sposobnost da svoju komunikaciju podignu na nivo prefinjenosti i dostignu sam njen cilj, a to su skladni međuljudski odnosi i zajedništvo.

Ukoliko primećujete da se ne razumete najbolje sa nekima koji su vam važni i da zbog toga trošite energiju ili se jednostavno osećate lose, onda je vreme da pruzmete odgovornost i to promenite tako što ćete unaprediti sebe!

Prijavite se na prvi modul NLP Practitioner treninga – NLP Starter 04. i 05.marta i sami lično isprobajte efukasne i u praksi proverene alate za unapređenje kvaliteta komunikacije.

Pišite nam na office@nlpinstitut.com ili nas pozovite na 064/6451 398 i rezervišite svoje mesto po promotivnoj ceni koja važi do kraja ove godine.

Radujemo vam se!