Najmoćniji alat vrhunskih komunikatora

Najmoćniji alat vrhunskih komunikatora

Ljudski mozak je moćna biološka mašina koja može da iz potpunog haosa izvuče smisao i suštinu. Umesto da se „zbuni“ u milionima informacija koji nas okružuju, on bira tek šačicu onih koje su nam u tom trenutku značajne, a ostale gura u oblast nesvesnog.

Međutim, nesvesni deo uma je zapravo najvažniji deo našeg unutrašnjeg „motora“ koji neprekidno radi „u pozadini“ i upravlja našim ponašanjem, motivacijom, uspehom i neuspehom. Ipak, uprkos efikasnosti ovog sistema, mi ipak možemo da utičemo na svoje nesvesno i tako proširimo svoju sposobnost učenja, usadimo korisna uverenja i preispitamo postojeće vrednosti. U tome su nam najvažnije oružje – metafore.

„Metafora se svrstava u najsnažniju moć čoveka. Njeno dejstvo se graniči sa čarolijom!” – Jose Ortega Y Gasset

Metafore se izučavaju u okviru 6. modula edukacije NLP Master na NLP Institutu, a polaznici su o njima imali priliku da uče od Slavice Squire, prvog NLP trenera i osnivača prvog NLP Instituta u Srbiji.

Slavica im je prenela veštinu kreiranja odgovarajuće metafore u odgovarajućem kontektstu, kao bi zaobišli prepreke koje nam postavlja svesni um i pokrenuli proces promene.

Učili su kako da metaforom iniciraju ideje kod svojih klijenata, podstaknu ih na razmišljanje i pozitivno utiču na njih prenoseći pritom pravu emociju.

Dobri govornici emocijom drže pažnju, a uspeh je mnogo veći ako prenesemo emociju koju sadrži metafora.

Takođe, način na koji doživljavamo naš život i sebe je takođe metafora i direktno utiče na rezultate koje postižemo. Tako su polaznici prvo ispitali neke od svojih ličnih metafora i kreirali neke nove koje će još efikasnije podržavati njihov uspeh u budućnosti.

NLP Master edukacija omogućava polaznicima usavršavanje NLP veština i dostizanje pravog majstorstva.

Uslov za upis NLP Master treninga je završena NLP Practitioner edukacija, a više o njoj možete saznati OVDE.