Motor našeg života

Motor našeg života

Šta vas motiviše? Šta vam pomaže i podržava vas da postižete uspeh i dobre rezultate? A šta vas ponekad koči i sprečava vas da radite ono što biste možda želeli?

O tome su tokom proteklog vikenda učili polaznici 5. modula NLP Practitioner edukacije na NLP Institutu. Iskusni NLP trener i coach Dragoljub Matić Profa upoznao ih je sa vrednostima i uverenjima, glavnim pokretačima (ili kočničarima) ljudske motivacije.

Shvatanje šta nekoga pokreće, poznavanje kriterijuma na osnovu kojih neko donosi svoje odluke, razumevanje zašto se neko u vezi s nečim oseća na određeni način… sve su to vrednosne informacije, koje mogu biti vrlo korisne i u privatnom i u poslovnom kontekstu.

Tako su tokom prvog dana, polaznici imali priliku da osveste svoju etičku kartu, top listu svojih vrednosti, koje su glavni kriterijumi prema kojima donosimo odluke. Kroz interesantne i interaktivne vežbe, učili su kako mogu da menjaju hijerarhiju svojih vrednosti, tako da ih one podržavaju u onome što žele da promene u životu.

Tokom drugog dana, izučavali su moć uverenja, vodećih principa koji pružaju značenje i usmerenje u našim životima i koji, bez sumnje, snažno utiču na ljudsko ponašanje.

Uverenja direktno utiču na naše iskustvo i način na koji doživljavamo svet oko sebe. Zato je izuzetno korisno znati kako možemo da razlikujemo podržavajuća od nepodržavajućih uverenja, kako bismo mogli da postignemo svoj puni potencijal.
Ako ste ikada sebi rekli „Nije to za mene“, pre nego što ste odustali od nečega što ste jako želeli i sami ste bili žrtva svojih ograničavajućih uverenja. Srećom, moguće je savladati tehnike uz pomoć kojih je na efikasan način moguće promeniti ograničavajuća uverenja u korisna i podržavajuća. Lični razvoj je jednim delom neprekidno upoznavanje sebe izazivanjem starih ograničavajućih uverenja. To prikupljanje iskustava može biti dugotrajno, a neki ljudi nikad ne otkriju svoj puni potencijal. Međutim, polaznicima NLP Practitioner edukacije su te i mnoge druge tajne našeg unutrašnjeg sveta otključane i dostupne za usavršavanje.

Zamislite kako bi vaš život izgledao kada u vašem umu ne bi bilo prepreka da ostvarite bilo šta što poželite. Zamislite šta bi se desilo kada biste imali mogućnost da uvidite na čemu tačno treba da radite, kako biste postigli uspeh u određenim aspektima svog života.

Ako biste voleli da to bude vaša realnost, NLP Practitioner na NLP Institutu je edukacija za vas. Za nju uvek vlada veliko interesovanje i zato rezervišite svoje mesto u sledećoj grupi polaznika pozivom na broj 064 64 51 391 ili mejlom office@nlpinstitut.com. Tu smo da vas podržimo da živite život kakav želite i zaslužujete i postanete najbolja verzija sebe.