Konstruktivan odgovor na svaku primedbu

Konstruktivan odgovor na svaku primedbu

„Pregovaranje nije samo uobičajeno, nego i presudno za ispunjen i zadovoljavajući život. Svakome su potrebni resursi, informacije, saradnja i podrška drugih. I drugi imaju potrebe, ponekad kompatabilne sa našima, a ponekad ne. Pregovaranje je proces putem kojeg pokušavamo uverimo druge da nam pomognu u ostvarivanju naših potreba, dok istovremeno i mi vodimo računa o njihovim potrebama. Pregovaranje je temeljna veština, ne samo za uspešno upravljanje, nego i za uspešno življenje.“ – Lewicki

Istraživanja pokazuju da najbolji pregovarači potroše četiri puta više vremena na pripremu za pregovore, nego na sam proces pregovaranja. To nije slučajno – pregovaranje je zaista umetnost, a oni koji njom ovladaju, uspevaju da čak i najzahtevnije razgovore okončaju u korist svih uključenih strana.

Upravo tim veštinama ovladavala je 54. grupa polaznika NLP Practitioner-a, tokom osmog modula ove edukacije.

Uz brižljivo vođstvo iskusnog NLP trenera i coach-a Katarine Džoković, tokom prvog dana učili su kako treba da se pripremaju za pregovaranje, kako da ga vode i odgovaraju na primedbe svojih sagovornika.

Tokom drugog dana izučavali su reframing, zanimljivu NLP tehniku, uz pomoć koje možemo da promenimo svoje viđenje različitih situacija, ali i odgovaramo na pritužbe drugih ljudi na kontruktivan način.

Tehnike i alate vrhunskih pregovarača koje su izučavali tokom ovog modula, moći će da primene kako u poslovnim pregovorima, prodaji, marketingu, tako i u privatnom životu, odnosu sa decom, supružnicima, prijateljima…

Kada se sledeći put okupe na NLP Institutu tokom 9. modula, integrisaće sve ono što su učili tokom NLP Practitioner-a i imati priliku da se sertifikuju kao poznavaoci Nauke Ličnog Prosperiteta.

Nikad nije kasno da postanete čovek kakav želite. Ako je to i vaš cilj, NLP Practitioner na NLP Institutu, prvoj ustanovi na ovim prostora koja se bavi izučavanjem i podučavanjem NLP-a, je edukacija za vas! Više o njoj pročitajte OVDE.