Koja je vaša priča?

Koja je vaša priča?

Postoji izreka da su reči jeftine, da ne koštaju ništa a one opet imaju moć da započnu i da prekinu neki odnos, izazovu krize i konflikte… Isto tako mogu da dotaknu dušu, pokrenu pravu emociju, podstaknu na razmišljanje, donesu uvide, nova rešenja…

Vrhunski komunikatori poseduju veštinu korišćenja jezika bilo korišćenjem moćnih obrazaca ili jednostavnim pričanjem priče korišćenjem metafora. Na taj način, izuzetnom fleksibilnošću i uvažavanjem sagovornika mogu da pomognu drugima da naprave fascinantne promene u poslu i životu.

Naša 18. grupa NLP Master polaznika se upravo bavila ovim temam uz veliku podršku i stručnost našeg trenera Dragoljuba Matića – Profe. Takođe nam je bila izuzetna čast, zadovoljstvo i privilegija da učimo i od našeg gosta NLP trenera iz Austina, Katie Raver.

Prvog dan treninga naši polaznici su sa našim trenerom Profom prošli kroz interaktivni trening na kome su naučili kako da uvere govorom, kako da povećaju uticaj, razviju fleksibilnost razmišljanja, steknu sposobnost primene različitih strategija pomoću kojih mogu da razreše mnoge situacije.

NLP Master edukacija čini naše polaznike vrhunskim komunikatorima i zbog toga su metafore neizostavan deo ovog modula. Priče su jedan od najstarijih oblika podučavanja i uticaja. Priče o običajima, ratovima, junacima, precima i razna učenja prenošena su generacijiski sa kolena na koleno.
I sam naš život poredimo sa nekom pričom, metaforom. Govoreći da je kao reka, putovanje, težak ili kao bajka…. I on nam zaista postaje takav.

Metaforama prenosimo naše vrednosti i uverenja koje direktno utiču na rezultate koje postižemo.

I upravo druga dva dana treninga je protekao u radu sa našom Kethie koja je fascinantno vodila naše polaznike kroz priču, unoseći novu magiju u njihove živote, učeći ih kako da osveste svoje metafore i kreiraju nove, kako da izbruse veštinu pričanja priče i postanu vrhunski komunikatori koji sa lakoćom kreiraju metafore i direktno utiču na nesvesni um sagovornika. Kako da iniciraju ideje kod drugih, podstaknu ih na razmišljanje, izvrše pozitivan uticaj i kako da prenesu pravu emociju. Jer uspešni komunkatori, emocijom drže pažnju.

Srećni, zadovoljni, motivisani i podstaknuti naši polaznici su proveli tri fascinantna dana posle kojih su poneli sa sobom veštine, tehnike i alate koji će ih podržati da kreiraju svoje priče tako da žive život koji zaslužuju i koji zaista žele, kao iz bajke!

A, koja je Vaša priča? Živite li bajku koju ste sami stvorili? Ili je vreme za nova poglavlja i nove priče?

Ukoliko ste spremni za novu priču, onda je Power Life Design trening pravo mesto za vas!
Prijavite se na office@nlpinstitut.com i živite svoju bajku.

Dobro nam došli!