Knjiga: Misli i obogati se – Napoleon Hill

Knjiga: Misli i obogati se – Napoleon Hill

Analiza knjige za NLP Practitioner sertifikaciju koju je napisala Snežana Antonić, naša polaznica u prvoj grupi u Novom Sadu, pripremajući se za poslednji modul u kome se radi integracija i dobija se sertifikat sa pečatom Internacinalne Asocijacije za NLP :

”Čovek je biće koje je svojim dolaskom na ovaj svet dobilo privilegiju da koristi moćnu stvar kao što je „misao“. Ona nam daje moć mnogo veću nego što smo ponekad i svesni. Oni, koji su svesni koliko su naše misli moćne, kako mogu da utiču na naše živote, na kreiranje naših života, upravo ti ljudi su uspešni u svakom pogledu.

Biti uspešan, znači biti zadovoljan životom koji smo iskreirali , ostvarili naše vizije, ostvarili svoj cilj. Svako ima neki svoj cilj, bio on mali i veliki, pitanje je šta tačno želimo i da li želimo jako da ga ostvarimo. Ukoliko želimo da živimo životom iz naših snova, vreme je da se pokrenemo! „Put od hiljadu milja započinje jednim korakom“. Dopustite sebi da upotrebite maštu i odvete sebe u viziju vašeg uspešnog i srećnog života. Prisetite se budućnosti i pokrenite motivaciju za utiranje puta koji će vaš odvesti do onoga što želite. Probudite svoju goruću želju i krenite. Jednom kada naš impuls ili misao blesne u našoj glavi ništa nas ne može zaustaviti osim nas samih. Iako, a sigurno da hoćemo, naiđemo na prepreke ka ostvarivanju našeg cilja, ne treba da se bacamo u očaj i dopustimo negativnim mislima da preuzmu vođstvo. To je samo izazov za koji ćemo naći način kako da ga rešimo ako i dalje ostanemo dosledni svom cilju. Bitno je da znamo šta želimo i da naš mentalni ekran isključi opciju tastera za „kreiranje alibija“ koji će nam biti izgovor ako ipak ne uspemo. Jedan od najčešćih uzroka neuspeha je navika da odustanemo kada nas pogodi privremeni poraz. Nekad nas samo jedan korak deli od uspeha, zato treba spaliti sve mostove i mogućnost povratka, biti uporan i ići u pravcu svog cilja, bez obzira koliko nam se činilo da je teško. Mi smo ti koji smo gospodari svog uma, mi smo tvorci našeg života. Poneka prepreka ili više njih, pa i neuspeh, predstavljaju možda novu šansu samo u drugačijem obliku. Naša jaka želja će učiniti da sve prepreke sameljemo i dobijemo novu šansu i tako nastavimo naše putešestvije. Gubitnici odustaju na prvoj prepreci I upravo tada upotrebe svoj alibi „Da sam samo ovo ili ono…“ i tu se njihov put završava. Neko ko je odlučan, istrajan i hrabar nastaviće svoj put.

Postoje principi kojih se trebamo pridržavati ukoliko želimo blagostanje u svom životu, i svaki od tih principa ima sadržaj koji je ključan u ostvarivanju ciljeva.

Cilj koji je samo naš i dostojan je misli jednog kralja. Naš um namagnetisan pozitivnim mislima, protkan gorućom željom, proživljen svim našim čulima, usmerena energija u ostvarivanje cilja, bez prisustva ograničenih uverenja.

Vera, vizualizacija i verovanje u ostvarivanje te želje uveriće naš nesvesni um da ćemo ono što zaista želimo i dobiti. I tada, kada imamo veru u sebe, naš podsvesni um je spreman za akciju. I tako, dok vizualizujemo naš cilj, naše samopouzdanje raste i spremni smo da savladamo sve prepreke koje nam se nađu na putu, autosugestivno hranimo svoje nesvesno kreativnošću, dopuštajući da nas obuzmu svi osećaji, da vidimo, da osetimo ostvarenje našeg cilja. Tada, kada želja postane goruća opsesija, tada se otvaraju novi vidici, pojavljuju se planovi kako doći do cilja. Upotrebite sva svoja znanja koja imate, a ona koja vam nedostaju, možete steći ili pak napraviti tzv. MASTER MIND GRUPU, grupu ljudi, vaših saradnika sa istim interesovanjima i znanjem koje je potrebno da organizujete to znanje u konačan plan akcije.

Krenite u ostvarivanje svog cilja , upotrebite svoju maštu, probudite sanjara u sebi, vizualizujte koristeći sva svoja čula, napravite plan ka ostvarivanju svog cilja, razradite strategiju, pratite znakove pored puta, dopustite svom umu da bude otvoren i namagnetišite ga pozitivnim mislima, ne ograničavajte ga. Mi smo jedini odgovorni za naše dominantne misli i upravo um namagnetisan našim mislima privlači dosta toga što čini naš život.

“TI SI GOSPODAR SVOJE SUDBINE, KAPETAN SVOJE DUŠE” su reči engleskog pesnika V.C. Henlija. Nikad nije kasno da okreneš kormilo i usmeriš ga u pravcu koji želiš, samo ako to želiš jako.”

I sve ovo se uči korak po korak na našoj NLP Practitioner edukaciji gde izvanredni treneri približe polaznicima veoma jasno i učine da im sve bude lako izvodljivo uz primenu NLP tehnika pravilnog kreiranja ciljeva, vizualizacije uz primenu tehnike submodaliteta, tehnike promene ograničaajućih uverenja, programiranja ostvarenja, … 

Prijavi se danas!