Kako da vas drugi saslušaju?

Kako da vas drugi saslušaju?

Sigurno i vi u svom okruženju imate ljude koji vas uvek rado saslušaju i razumeju, baš kao i vi njih. Isto tako postoje i oni koji jednostavno kao da su odsutni dok vi pričate ili vas prosto ne razumeju kao da govorite nekim drugim jezikom, i šta god da uradite i probate drugačije, napredak izostane. Potpuno je u redu da prestanete da se trudite oko te osobe, ukoliko vam ona nije toliko važna, ali šta da uradite ukoliko vam je izuzetno važno da vas baš ta osoba sasluša?! Na primer to može biti vaš šef kojem hoćete da predstavite novu ideju za napredak firme, kolega kojeg želite da podržite, klijent kojem nudite svoj proizvod i uslugu, vaše dete kojem želite da pomognete ili partner sa kojim biste voleli da unapredite odnos… Šta je to što možete da uradite a da ipak dobijete pažnju sagovornika?

Na drugom modulu NLP Business Practitioner treninga, polaznici su dobili odgovor i znanje kako mogu da unaprede sebe i na taj način drugačijim delovanjem ipak zadobiju pažnju svih ljudi koji su im važni.
Uz podršku NLP Trenera Dragoljuba Matića-Profe uplovili su u nova iskustva komunikacionih veština. Naučili su izvrsne tehnike koje ih osposobljavaju da ostvare kvalitetnu i prisnu vezu između sebe i sagovornika. Ovladali su čuvenom tehnikom rapport-a i kako ga diskretno i sa puno poštovanja i uvažavanja uspostaviti sa različitim tipovima ljudi. Ova tehnika im omogućava da sa svojim sagovornikom izgrade čvrstu vezu poverenja koja je osnov za svaku uspešnu saradnju i iskren i prisan razgovor. Takođe proširili su svoju moć zapažanja tako da uvek primete šta je to što mogu da unaprede, promene, poboljšaju u svom nastupu, svom govoru, gestikulaciji a da to drugoj strani odgovara. Posle ovog modula će brže i lakše primetiti neke signale, poput promene u disanju, pokrete očiju, mimiku, drugačiji ton… koje drugi ne primećuju, i brže delovati u cilju povezivanja. Naučili su kako mogu uspešno voditi sastanak, prezentaciju, pregovore i ostvariti željeni cilj. Tehnike poput pacing i leading su mnogima bili otkrovenje jer su dobili razne korisne uvide kako i šta ubuduće mogu da urade drugačije. Ove tehnike im omogućavaju da usklade svoj odnos sa ljudima koji su im važni i prenesu im ideju koju imaju, daju im koristan savet, sugestiju, ponude uslugu ili prozvod, ostvare cilj razgovora…

bp-49-m2b
Nakon ovog iziuzetno interaktivnog i modula u kojem se prolazilo dosta iskustvenih vežbi polaznici su dobili set moćnih alata kojim mogu da ostvare kvalitetne i odnose potkovane poštovanjem i poverenjem. Naučili su kako da bez obzira koliko je komunikacija sa nekim do tada bila izazovna, sada ipak može da bude kvalitetna i podržavajuća, i kako i šta je to što oni lično mogu da urade da bi to postigli. Dobili su veštinu da pridobiju pažnju, zainteresuju, povedu svog sagovornika u željenom pravcu i ostvare uspešnu vezu. Dobili su to jer su naučili da su oni odgovorni za uspeh svojih odnosa, i da baš zato to mogu i da unaprede, jer da bi dobili ono što od drugih očekuju, prvo moraju to sami da daju…posvećeno da slušaju, postanu znatiželjni, podrže druge i iskreno i otvorenog srca razmotre druge ideje…

bp-49-m2c
Postanite i vi neko ko sluša sa dušom, ko ume pozitivno da utiče na druge, motiviše i inspiriše, pokreće na uspeh… Budite neko ko zna i ume da prenese pravu poruku, ko koristi svoje potencijale, primećuje više od ostalih, deluje brzo i efikasno.
Postanite najbolja verzija sebe!

Prijavite se na NLP Starter trening i na vreme rezervišite svoje mesto i postanite jedan/a od najboljih!

Dobro nam došli!