Kako da pregovarate samouvereno i suvereno?

Kako da pregovarate samouvereno i suvereno?

Pedeset i osma grupa NLP Practitioner edukacije na NLP Institutu proteklog vikenda imala je priliku da uči o metaprogramima i veštini pregovaranja.

Reč je o temama 6. modula ove korisne edukacije, na kojoj se dobijaju mnogi neprocenjivo važni alati, tehnike i znanja za primenu u svakodnevnom ličnom i poslovnom životu.

Tokom prvog dana upoznali su se sa metaprogramima, o kojima su započeli učenje još na NLP Starter edukaciji. Kroz praktične vežbe i podršku našeg iskusnog NLP trenera i coach-a Katarine Džoković, učili su o ovim nesvesnim strukturama razmišljanja koje utiču na naše tumačenje sveta.

Dok naš svesni um može da obuhvati samo 7 +/- 2 predstave koje se odigravaju pred našim očima, naš mozak beleži na milione podataka o onome što nas okružuje i ukupnu sliku prerađuje na nesvesnom nivou. Kod nekih ljudi, registruje širu sliku, kod nekih je usmeren na detalje. Kod nekih potvrdu sebe traži u sebi samom, kod drugih potvrdu spolja. Kod nekih je motivisan nagradom, kod nekih strahom od kazne i tako dalje. Kada otkrijemo kakav je princip po kom naš um selektuje i sortira informacije, možemo da znamo i šta nas pokreće i motiviše, kako donosimo odluke, zašto se ne slažemo s drugim osobama i slično. Jer, svako ima različitu kombinaciju metaprograma i različito doživljava svet oko sebe i te razlike u sortiranju stvarnosti su jedan od najčešćih uzroka neslaganja među ljudima.

Poznavanje metaprograma je tako izuzetno korisno za procenjivanje kandidata za zaposlenje, pa je na osnovu njih napravljen Identity Compass, alat zahvaljujući kom je moguće pravu osobu za svaki posao u nekom radnom kolektivu.

Drugog dana bavili su se veštinom pregovaranja i svim tehnikama koje mogu da im olakšaju komunikaciju sa „teškim“ sagovornicima i to uz brižljivo vođstvo fantastičnog NLP trenera Tatjane Vojtehovski.

Osim što su se bavili win-win konceptom i njegovom primenljivošću u pregovaračkoj praksi, učili su NLP tehnike modernog pregovaranja fokusiranog na rešenja, ali i kako mogu da primene sve što su dosad učili, kako bi dobili nečiju emocionalnu saglasnost za neku svoju ideju, proizvod, uslugu…

Sve što se uči na NLP Practitioner-u je višestruko primenljivo u svakodnevnom životu, a ako biste i vi želeli da ovladate ovim i brojnim drugim tehnikama i metodama, prijavite se odmah za sledeći upisni rok, na kom se uvek traži mesto više. To možete učiniti putem ovog linka.