Kako da kreirate održive promene?

Kako da kreirate održive promene?

Na NLP Institutu su se nedavno sreli “stari” i novi polaznici NLP Startera – novi su se okupili u drugom terminu ove izvanredno korisne edukacije, koji je organizovan zbog ogromnog interesovanja, a „stari“ koji su ovaj dvodnevni trening završili prošle godine i odlučili da nastave sa NLP Practitioner edukacijom, učili su zanimljive teme iz Nauke Ličnog Prosperiteta, koje su od ključne važnosti za bitne životne iskorake.

Ako ste i vi nekada želeli da nešto promenite u svom životu, a niste znali odakle da počnete, onda bi i vama bilo korisno učenje o neuro-logičkim nivoima (NLN), koji su bili tema prvog dana 7. modula edukacije NLP Practitioner.

NLN model služi ljudima da pomognu sebi i drugima da bolje razumeju razloge zbog kojih svet i događaje gledaju na određeni način, kao i da izmene nekorisna gledišta, a da pritom ne budu u sukobu sa sobom ili drugima. Dakle, svaki put kada u sebi ili drugima osetite otpor prema nekoj promeni, koja racionalno gledano zapravo korisna, razlog je najverovatnije u vašim/njihovim duboko ukorenjenim, ali ne i korisnim vrednostima i uverenjima, koje vas ometaju na putu napretka. Kroz NLN, polaznici su učili kako da prepoznaju hijerarhiju i odnos svih segmenata koji čine ličnost pojedinca i tako lakše izađu na kraj sa konfliktnim situacijama, ali i kako da NLN primene u postavljanju ciljeva i motivaciji njima bliski ljudi – kako u privatnom, tako i poslovnom okruženju.

Sve što su učili u okviru ove oblasti, primenljivo je u svim oblastima života u kojima očekuju promenu – od formiranja zdravijih navika potrebnih za bolju kondiciju, do odabira nove karijere.

To ih je pripremilo za drugi dan edukacije na kom su tema bili metaprogrami, nesvesne strukture razmišljanja koje utiču na naše razumevanje okruženja i događaja, motivaciju, donošenje odluka i samu akciju. Poznavanjem metaprograma, dobija se fleksibilnost u razmišljanju i delovanju, a time i uticaj i mogućnost izbora, što je važno za sve one koji žele da efikasno komuniciraju, motivišu druge i pravilno postave prioritete ili ciljeve, kako za sebe, tako i za svoj tim ili kompaniju.

Uz svesrdnu pomoć našeg iskusnog NLP trenera Katarine Džoković, polaznici su isprobali „Diznijevu strategiju“ jednu od najefikasnijih strategija uspeha, koju je na osnovu neverovatne sposobnosti Walta Disneya da prilikom kreiranja svojih čuvenih crtanih filmova prelazi iz uloge sanjara, u ulogu realizatora i u ulogu kritičara. Zahvaljujući njoj, lakše možemo da osmislimo složene planove za budućnost i razradimo ostvarljive i dostižne ciljeve.

Tajna svakog uspeha leži u pažljivom osluškivanju novih mogućnosti. Ako smo “odsutni” vrlo je lako da nam one promaknu. Ako poverujemo da je uspeh za nas moguć, tada možemo da podesimo našu svesnost tako da nam ukazuje na šanse da postignemo ono što želimo.

Ako biste i vi želeli da ovladate tom veštinom, NLP Practitioner edukacija je za vas! Više o njoj možete pročitati OVDE.