Izvor novih mogućnosti

Izvor novih mogućnosti

Kako bi bilo da od danas krenete da razmišljate na drugačiji način koji će vas dovesti do života ispunjenog izobiljem?

Na šestom modulu Business Practitioner edukacije sa NLP Trainerom & Coachom Milicom Nikolić polaznici su stekli izuzetno korisna znanja koja će im omogućiti da dođu do izvora motivacije i načina da promene uverenja koja im nisu korisna.

Mi možemo da imamo sve što želimo, to je i naučno dokazano, jer sve što stvorimo u mislima mi projektujemo u fizičku stvarnost. Poznato je da svakodnevno sami sebe blokiramo sumnjama i nedovoljno jakom verom u mogućnost ostvarenja naših snova. Stalno se žalimo kako nam nešto nedostaje za sreću i često smo zabrinuti pa unapred zamišljamo ishode nekih događaja, a naš mozak to prepoznaje kao stvarnost tako da nam upravo te već zamišljene situacije i manifestuje. Zato nekad i kažemo da smo tačno znali da će se nešto odigrati na taj način i poverujemo da nas sreća zaobilazi. I dok usmeravamo pažnju na loše stvari, strepnje, strahove, sumnje, pored nas prolaze mnogobrojne druge mogućnosti i rešenja koja ne vidimo. Zato je važno da dobro upoznamo sebe i da poklonimo pažnju svojim mislima koja su kreator našeg stvarnog života.

Kada su se upoznali sa modelom Neurologičkih nivoa (NLN, prisutni su otkrili mnoge stvari kojih do tada nisu bili svesni. To je prvi korak, jer kada nešto osvestimo možemo i da promenimo. Veliki deo uverenja i vrednosti, naročito ograničavajućih smo stekli u detinjstvu od naših autoriteta, odnosno roditelja čija je reč za nas jedina istina. Drugi deo smo stekli sami svojim iskustvom, koja ne retko nisu prijatna. Na taj način se ukalupimo i okružimo nekim uverenjima koja nas sabotiraju u ostvarivanju želja jer ona za nas postaju istina. Na ovom modulu, osvešćujemo svoja uverenja i u skladu sa ciljevima menjamo ih u podržavajuća. Znajući ovo, vrlo lako možemo da pomognemo sebi kao i drugim ljudima jer znamo na koji način možemo da otklonimo prepreke, i otvorimo vrata novim mogućnostima. To daje novu i širu paletu izbora, a time i lakoću življenja.

Sve ovo je primenljivo u različitim oblastima života, poseban akcenat stavljen je na poslovno okruženje. Zato uz ova znanja o načinu funkcionisanja ljudi i razlozima zbog kojih donose neke odluke ili se ponašaju na određen način, nama postaje lakše da uvidimo i prepoznamo kako možemo da dospemo do tačnog uzročnika problema ili konflikta i ciljano delujemo na rešenje. Tako gradimo kvalitetne međuljudske odnose koji su put do svakog uspeha. Posle ovog modula, polaznici su oduševljeni saznanjem da od sada znajući sve slojeve svoje ličnosti, mogu da ih menjaju onako kako žele i kako im je neophodno da bi stigli na odredište koje su planirali.