Iza svakog problema stoji neko uverenje

Iza svakog problema stoji neko uverenje

„Mi smo dva koraka udaljeni od sveta. Mi ne komuniciramo s njim, nego s našom predstavom o svetu. Od njega nas dele naši filteri i unutrašnji procesi“, – Dragoljub Matić – Profa

Šta radite kad vam neki problem ne da mira? Da li ga zaobilazite i trudite se da ne razmišljate o njemu? Ili, tražite pomoć neke bliske osobe? Možda se pravite da on ne postoji? A kako biste mu pristupali ako biste čvrsto verovali da već sada u ovom trenutku posedujete sve sposobnosti da ga rešite?

Ono u šta verujemo postaje naša stvarnost, a u to su imali priliku da se uvere polaznici 54. grupe NLP Practitioner edukacije, koji su se proteklog vikenda na NLP Institutu upoznavali sa komunikacionim tehnikama u društvu iskusnog NLP trenera i coach-a Dragoljuba Matića – Profe.

Tokom prvog dana, radili su na upoznavanju sopstvenog kibernetičkog sistema, kao jedinstva intelekta, emocija i tela, odnosno kroz izvanredno korisni Mercedes model i njegovu proširenu strukturu – neuro-logičke nivoe.

Zatim su se bavili aksiomima Nauke Ličnog Prosperiteta, korisnim uverenjima uz koje naš život i odnos sa drugim ljudima može da postane lakši, bogatiji i ispunjeniji. Kroz izvanredno korisne vežbe, polaznici su naučili kako aksiome mogu da stave „u pogon“, tako da im budu korisni u svim situacijama kada se suočavaju sa nekim problemima, bilo da je reč o nedostatku samopouzdanja, bilo da imaju problem u komunikaciji s drugima.

Tokom drugog dana, upoznavali su se sa moćnim veštinama rapporta i kalibriranja, koje nam omogućavaju da izađemo na kraj čak i sa najzahtevnijim sagovornicima. Rapport, odnosno usklađivanje sa sagovornikom, predstavlja osnovnu veštinu uveravanja, kojom gradimo most prema nekoj osobi, dok je kalibriranje proces zapažanja, uvida i opažanja, kojim detektujemo promenu unutrašnjeg stanja sagovornika, na osnovu spoljašnjih signala.

Polaznici su produbili svoja znanja o reprezentativnim sistemima, s kojima su se upoznali na NLP Starteru i dobili priliku da urade test i saznaju koji je njihov primarni mozgovni jezik. Kroz zanimljive i korisne vežbe učili su kako mogu da se sporazumeju sa ljudima koji govore drugačijim „jezikom“ od njihovog i kako da otkriju primarni reprezentativni sistem sagovornika.

U dobrom raspoloženju, drugi modul završili su izučavanjem procesa usidravanja, nam omogućava da sebi učinimo dostupnim stanja u kojima imamo sve resurse na raspolaganju.

Ako biste želeli da i vama postanu dostupna znanja, tehnike i alati najuspešnijih ljudi, prijavite se za NLP Practitioner edukaciju sad! Više o njoj možete pročitati OVDE.