Feedback i upravljanje emocijama pod lupom NLP-a

Feedback i upravljanje emocijama pod lupom NLP-a

Koliko često Vam se dešava da nekome iz najbolje namere želite da ukažete na neke njegove propuste, a da budete pogrešno shvaćeni? To se često dešava, jer je generalno ljudima teško da razluče ponašanje od osobe i suzdrže se od svojih sudova i etiketiranja.

U NLP-u pod terminom feedback podrazumevamo konstruktivnu i podržavajuću informaciju koja se daje isključivo iz dobre namere osobi koju želimo da unapredimo i razvijemo. Ukazujemo joj na neke njene „slepe mrlje“ koje kada osvesti ima mogućnost i da promeni. Na taj način unapređujemo svoje saradnike i pozitivno utičemo na ljude u svom okruženju.

Tehniku davanja i primanja feedback-a, polaznike četvrtog modula NLP Business Practitioner-a podučila je International NLP Trainer i Coach Slavica Squire.

U ovom modulu, polaznici su učili kako da upravljaju svojim emocijama. Učili su kako mogu promeniti kvalitete svojih sećanja i na taj način promeniti reakciju na slična iskustva u budućnosti. Dokazano je da naš mozak na određeni način kodira sećanja i holografski ih projektuje u prostoru oko nas. Tako možemo, menjajući te neuro kodove koji se u NLP-u nazivaju submodaliteti, da menjamo svoje emocionalne reakcije.

Još jedna tehnika koju su polaznici savladali je tehnika „višestruke perspektive“ koja im koristi pri oslobađanju nepotrebne napetosti i efikasno rešava konflikte. Kroz ovu vežbu lakše veoma jasno mogu da odvoje „osobu od ponašanja“ i da primene pretpostavku „da se iza svakog ponašanja krije neka dobra namera“. Naučili su kako mogu razne situacije da sagledavaju iz tri različita ugla i na taj način stvaraju objektivniji, nepristrasniji odnos i stanje u kome sa lakoćom mogu da nadju rešenje datog konflikta. Što je u svakodnevnom poslovnom okruženju od velikog značaja za svakog pojedinca koji želi da napreduje u pravcu uspeha.

Ovaj modul, Slavica Squire održala je prvo u Beogradu, a nedelju dana kasnije i u Novom Sadu. Polaznici su poneli puno praktičnih ideja za primenu u svom svakodnevnom poslovanju i životu, kojima mogu da unaprede svoj pozitivan uticaj u okruženju u kome žive i rade.