“Energy flows where attention goes, wisdom is knowing where to put your attention“ – Tom Best

“Energy flows where attention goes, wisdom is knowing where to put your attention“ – Tom Best

Pravi učitelji su oni koji su nas ne samo naučili novim i korisnim znanjima, već i dotakli naša srca i učinili nas boljom osobom. Imali smo ogromnu čast da je našem Institutu bio mentor i predavač jedan takav učitelj kakav je bio Tom Best.

Tom Best pripadao je najomiljenijim trenerima sveta, a imao jedinstveno iskustvo koje osim njega niko nema. Bio je poznat po umeću da rituale i mudrost starih civilizacija prilagodi jeziku našeg vremena i učini ih dostupnim i korisnim. Imao je više od 25 godina iskustva ne samo u NLP-u, već i kao antropolog-istraživač koji radi na projektima proučavanja indijanskih šamana, što ga je učinilo ekspertom interkulturnih i spiritualnih metoda za lični razvoj i uspeh i njihove primene u savremenom svetu. Njegov stil bio je jedinstven i veoma zabavan, imao je redak talenat da na jednostavan način i razumljivo prenese kompleksne sadržaje. Bio je internacionalni NLP Trainer i direktor Best Resources training & consulting kompanije u San Antoniu, Texas, saradjivao je sa edukativni institutima širom sveta i imenovan je na listi “Who is Who in USA“.

Iznenada je preminuo 24. aprila 2012. godine od izliva krvi na mozak. Čak i toga dana, pošto je bio donor, usrećio je mnogo ljudi koji su dobili njegove zdrave i vitalne organe. Trenutno je u osnivanju i fondacija “For the Love of Tom Best“ gde će se prikupljati novac, davati u dobrotvorne svrhe i stipendirati mlade za NLP edukacije.

Tom Best je godinama bio mentor Slavice Squire i od samog početka podržavao njenu ideju da donese NLP u Srbiju i osnuje prvi NLP Institut. Podržao ju je u ostvarenju njene vizije, a zatim i aktivno 6 godina učestvovao u njoj. Bio je redovan gost trener na NLP Master i NLP Trainer edukaciji, a održao je brojne edukacije na temu energije, liderstva, NLP-a, coaching-a….

U Srbiju je dolazio dva puta godišnje, a svaki put, sa osmehom na licu zagrlio bi svakog člana tima NLP Instituta i rekao da ima osećaj da je stigao kući i da je porodica ponovo na okupu. Plenio je harizmom, dobrotom, razumevanjem i ljubavlju, i to je osetio svako ko se barem jednom susreo sa njim.

Neki od nas, pratili su Tom-a i na raznim duhovnim putovanjima širom sveta… Slavica Squire učestvovala je na mnogim Tom-ovim treninzima širom sveta, a poslednji na kom je učestvovala bio je workshop-u na Baliju “Many Faces of Spirit“ u oktobru 2011. Richard Squire, suprug Slavice Squire, učestvovao je u Tomovom putovanju u Peru 2010. godine, obitavao i učio od drevnih plemena koji žive visoko na Andima. A neki od naših polaznika prisustvovali su Tom-ovom treningu na Havajima početkom ove godine.

Nastavićemo da prenosimo ljubav, posvećenost i znanja koja nam je Tom Best ostavio, a on će zauvek živeti u svakom srcu koje je dotakao i u svakoj budućoj generaciji na koju ćemo prenositi njegova dragocena učenja i tu predivna energija.

Veliko HVALA od srca.

NLP Institut