Dva dana koja menjaju sve

Dva dana koja menjaju sve

Učionica NLP Instituta na Novom Beogradu bila je premala da bi primila sve one koji su želeli da zakorače na prvi stepenik u izučavanju neuro-lingvističkog programiranja – NLP Starter. Zato je ovog puta ova jedinstvena edukacija održana u dva termina – 2. i 3. marta i proteklog vikenda, 9. i 10. marta.

Slavica Squire, osnivač NLP Instituta i prvi NLP trener u Srbiji dizajnirala je ovaj dvodnevni trening za sve one koji žele da se upoznaju sa NLP-om iz prve ruke.

Ona konstantno unapređuje i dopunjuje ovu edukaciju, koja kroz teoriju, vežbe, druženje i pozitivnu energiju, ljudima pokazuje kako mogu da primene neuro-lingvističko programiranje u svom svakodnenvom životu, ali i u vođenju kompanija, timova, motivisanju saradnika…

Verovatno ste primetili da se sa nekim ljudima uklopite na „prvi pogled“, dok s drugima teškom mukom pronalazite zajednički jezik. Polaznici NLP Startera učeći o vizuelnom, auditivnom i kinestetičkom sistemu, odnosno „mozgovnim jezicima“, dobili su priliku da saznaju zašto je to tako, kao i alate za „prevođenje“ koji mogu biti prava dragocenost u situacijama kada komunicirate s osobom čiji mozak funkcioniše drugačije od vašeg.

Tokom prvog dana edukacije, na slikovit način su se upoznali sa razlikama između događaja i doživljaja, kao i kako da izađu na kraj sa ljudima koji tvrdoglavo stoje iza svojih interpretacija. Mi možda ne možemo menjati događaje, ali uz prave tehnike i alate možemo svesno da menjamo svoje doživljaje koji se na njega odnose.

Ova važna istina okosnica je kompletne NLP metodologije, s čijim su se aksiomima o kojima su polaznici NLP Startera učili.

Tokom drugog dana edukacije dobili su priliku da kroz zanimljive vežbe, od iskusnog NLP trenera Dragoljuba Matića – Profe saznaju kako da se uz pomoć rapporta, važnog alata za „sinhronizaciju“ sa drugim ljudima, sporazumemo čak i sa „teškim“ sagovornicima i usmeravamo komunikaciju na najbolji mogući način u pravcu ostvarivanja ciljeva.

Nakon toga, polaznici su se upoznavali s metaprogramima, sastavnim delom naših filtera zapažanja koji odlučuju šta nas interesuje i čemu posvećujemo pažnju, a od kojih zavisi šta nas motiviše, kako vrednujemo svoj rad, kako učimo i komuniciramo s drugima.

Za kraj ovog dvodnevnog treninga koji je mnogim ljudima doslovno promenio život, Slavica Squire upoznala ih je sa tim kako da pravilno postave ciljeve i pripreme se za izazove, kako bi na kraju njihov uspeh bio neizbežan.

Prva sledeća prilika da i vi pohađate ovu edukaciju pruža se tek na jesen, ali pošto za nju vlada veliko interesovanje, rezervišite svoje mesto odmah.