Dublji nivo spoznaje

Dublji nivo spoznaje

Polaznici letnje intenzivne Master edukacije su prošle nedelje na trećem modulu učili razne fenomenalne alate pomoću kojih su postali svesni svih svojih sposobnosti i mogućnosti napredovanja. Interesantna predavanja NLP Master Trainera˛& Coacha Slavice Squire i NLP Trainera Dragoljuba Matića, unela su magiju u njihove živote i svakako donela još novih korisnih uvida i saznanja.

Uočili su složenost i jedinstvenost svake osobe, one bitne male razlike među ljudima koje ih čine posebnim i drugačijim. Naučili su nove i veoma važne tehnike sa kojima se oslobođaju ograničavajućih uverenja koja su ih ometala na putu uspeha. Otkrili su svoje biće, šta ih motiviše i pokreće. U čemu su dobri i produktivni jer je svesnost toga jedini put za lični prosperitet, upravo raditi ono što volimo i za šta posedujemo odgovarajuće preference. NLP ih je uz pomoć svoje sveobuhvatnosti naučio raznim veštinama i alatima potrebnim u svakodnevnom životu kako bi svaku situaciju prihvatili na najbolji način i izašli iz nje sa novim iskustvom koje će im doneti nešto drugačije i još lepše u život. Oni se tokom Master treninga bave dubljim nivoom ličnosti i otkrivanjem svega onoga što im je potrebno da oboje život sopstvenim bojama. Ovladali su sobom i svojim emocijama, spoznajući svoje unutrašnje biće oni su postali osoba koja čvrsto stoji na zemlji svesna svih svojih posebnosti i kvaliteta. Na taj način su postigli sklad sa sobom i zato sa velikom efikasnošću mogu da pomažu i drugima.

 

Susreli su se sa hipnotičkim govornim obrascima koji su im pomogli da iskoriste svoj nesvesni um i dođu do svih potrebnih resursa. Kao i vrlo efikasnim tehnikama koje im omogućava da redizajniraju neka prošla iskustva za koja znaju da ih ometaju i ograničavaju. Upravo korišćenjem ovih tehnika skidaju emocionalni teret i prošlost čini fleksibilnom i na taj oslobađajući način oni dobijaju nove mogućnosti i više izbora u kreiranju sopstvene budućnosti.

Sve u životu za nas ima neko značenje, neki simbol, i skloni smo da stvari poredimo sa drugima. Tako poredimo i svoj život, govoreći da je on kao voz, reka, bajka ili bilo šta drugo, i on nam zaista postaje takav. To su ustvari metafore koje su prenosnik naših uverenja i ograničenja kroz malo sadržaja. Ljudski mozak razmišlja u metaforama i zato one igraju veliku ulogu u našim životima. Ono što su polaznici naučili jeste da ih sami kreiraju i prilagode situaciji.

Još jedan značajni uvid, nešto što im je veoma značilo, bilo je upoznavanje sa sopstvenim Identity Compass profilom na osnovu koga su bolje razumeli sebe i svoje ponašanje u poslovnom kontekstu. To će im omogućiti da nađu idealan posao za sebe kao i odgovarajuće ljude za određena radna mesta jer vladaju alatima prepoznavanja preferenci kandidata. Tako će ne samo stvoriti odlicnu atmosferu među zaposlenima već i podići nivo profita i uspešnost svoje firme.

Na Practitioneru su ovladali mnogobrojnim metodama NLP-a dok na Master edukaciji to postaje mnogo ozbiljniji i detaljniji rad na dubinskom nivou ličnosti. Automatski spoznajući sebe i prihvatajući se, mogu da se menjaju i postanu srećniji, ispunjeniji i svrsishodniji.

Postalo im je još jasnije kako sve mogu da primene NLP i postignu pozitivnu promenu u svom životu i životima drugih. Ovim modulom su proširili svoju kompetenciju i postali još uspešniji u svom poslu i upravljaju promenama. Svom uspehu su dali dublju dimenziju i ostvarili vrlo jak uticaj kako na sebe tako i na svoje okruženje.