Da li ste umorni od migrene?

Da li ste umorni od migrene?

„Bolest je zdrav odgovor na nezdravo ponašanje” – Dragoljub Matić – Profa

Dok budete čitali ovaj tekst, na svakih 10 sekundi u svetu, hitna pomoć odgovoriće na poziv osobe koja pati od glavobolje ili hronične migrene. Svaki dvadeseti pojedinac pati od regularne glavobolje a 55 miliona ljudi, samo u Americi, vodi borbu sa migrenom. Ukoliko jedan od roditelja pati od ovog najčešćeg neurološkog oboljenja, postoji 40% šanse da će dete takođe biti migreničar. Ako oba roditelja boluju, šansa se povećava na neverovatnih 90%.

Migrena predstavlja onesposobljavajuću kolekciju neuroloških simptoma, na koje utiče niz faktora. Bez obzira da li vaša migrena traje satima, danima, javlja li se na mesečnoj ili nedeljnoj bazi, ona je najčešće praćena veoma neprijatnim nus-pojavama. Jednom rečju, život sa migrenom ispujen je konstantnom frustracijom i može povući za sobom niz depresivnih simptoma.

Pravi uzrok ovog oboljenja počiva na stresu i našom nemogućnošću da adresiramo problem i rešimo posledicu.

Neuro-lingvističko programiranje (NLP) – nastalo delom iz kognitivno-bihevioralne psihologije, predstavlja terapeutsku strategiju koja polazi od premise da je misao reprezentacija naših iskustava i da se ponašanje može modelirati kako bi se uz niz specifičnih tehnika došlo do nesvesnog stanja koje krije glavne uzročnike za ono što naše telo ispoljava kao bolest.

Sve nekorisne emocije ili uverenja zamenjuju se korisnim i postižu željeni rezultati u promeni misaonih šema i mentalnih strategija koje potom nude veći broj rešenja za jedan ili niz problema koji nas muče.

Ova metodologija obraća se direktno uzrocima, pomažući ljudima da lociraju stres i oslobode ga se pre nego što on postane okidač za migrenu.

Kroz iznenađujuće lake i brzo primenjive vežbe, uz moćne NLP alate i apsolutnu posvećenost profesionalno obučenih coach-eva NLP Instituta, dobijate mogućnost da naučite kako da se rešite ustaljenih emocionalnih šema i uverenja među kojima postoji i glavni krivac za vašu migrenu.

Kroz NLP metodologiju, u stanju smo da reprogramiramo ono što nas ograničava!

Tim coach-eva koji uspešno rade na NLP Institutu zaslužan je za izlečenje velikog broja klijenata. Suptilni pristup, pažljivo prilagođen individualnom senzibilitetu klijenta, pravi veliku razliku između metodologije na našem Institutu i prve pomoći, na koju se uglavnom svode druge terapije.

Iskustvo je pokazalo da naš pristup daje trajne rezultate. Klijenti nas izveštavaju da su se uz našu podršku rešili migrene i da održavaju trajno dobro stanje.

Izaberite život bez migrene! Izaberite NLP Institut!

Zakažite još danas sesiju sa našim coach-om na: 064 6451 391

Ili na e-mail: office@nlpinstitut.com