Da li smo dovoljno jasni?

Da li smo dovoljno jasni?

Da li su vam poznate sledeće izjave: ”Što puta sam ti to rekao/la a ti opet po starom! Ništa me ne slušaš šta ti pričam! Kako ne razumeš kada ti objašnjavam već pola sata?! Gledaj me u oči dok ti govorim!”…
Ove izjave, koliko god da nam nekada mogu biti izvor prepričavanja i smeha, u situacijama kada je zaista važno da budemo jasni drugima a mi to najčešće nismo, jer ni sami ne znamo šta zaista hoćemo, postoji opasnost od konflikata, nerazumevanja, naglih zaključaka, rušenja prijateljstava, partnerstva, poslovne saradnje, otkaza…

Da prenesemo ono što želimo kako bi neko drugi uradio tačno što smo zamislili, da bismo zadobili pažnju i brzo objasnili nekome nešto ili se jednostavno lako međusobno razumeli, nešto se dogovorili sa kolegama, prijateljima, porodicom, decom, postavili pitanja koja nam daju prave i korisne odgovor, nije uvek lako, a vrlo često u praksi zahteva odlično poznavanje komunikacionih obrazaca, načina na koji drugi ljudi funkcionišu i veštine kako postići istu talasnu dužinu i apsolutno razumevanje druge osobe.

Zato je način na koji komuniciramo presudan za odnose a time i za čitav niz okolnosti koje nam dolaze u život. Da li ćete napredovati, ostvariti neki svoj cilj, imati izuzetne kontakte sa ljudima, zavisi najviše od načina kako komunicirate sa svojim ciljevima, sa samim sobom a onda i sa svima oko sebe.

Na trećem modulu NLP Practitioner sertifikovane edukacije naši polaznici su naučili izuzetno efikasne modele uz čiju pomoć mogu vrlo jednostavno i brzo da prepoznaju govorne obrasce svog sagovornika, da oslušnu šta zaista neko želi od njih i da se na magičan način prilagode i sa sagovornikom stupe u savršen odnos baziran na razumevanju, poštovanju i uvažavanju. Uz podršku NLP trenera Katarine Džoković ovladali su NLP komunikacionim modelima i naučili kako da motivišu druge, pokrenu na uspeh, kako da komuniciraju jasno i precizno da ih sagovornik razume, kako da preduprede konflikt ili ga posmatraju kao šansu i učenje i sa novim korisnim uvidima izađu bez nepromišljenih posledica iz njega. Izuzetna grupa polaznika ovog dvodnevnog modula je kroz interaktivne vežbe prolazila i kroz modele sistematski preciznih pitanja, načina na koji mogu da uvere druge svojim govorom, kako da rade sa nesvesnim umom i sve to praktično primene kako na poslovnom, tako i na ličnom planu.

Bio je ovo trening ispunjen pozitivnom energijom, smehom, novim otkrićima, učenjem, zabavom.

Kako bi bilo da postanete majstor komunikacije i svojom porukom i idejom dotaknete ljude? Da razumete i bolje upoznate sebe a tako i druge? Da znate kako jasno i efektno da govorite i kod sagovornika probudite interesovanje i zadobijete pažnju, da tačno znate koje pitanje da postavite da biste oktrili šta zapravo neko želi od vas, na nežan i znatiželjan način ili da jednostavno znate kako nekome da pomognete? Da precizno komunicirate svoje ciljeve jer je to prvi korak ka ostvarenju onoga što zaista želite?

Ako je neki od odgovora na ovo pitanje potvrdan, pozovite nas na broj ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­064/6451 400 ili nam pišite na mail office@nlpinstitut.com, jer mi smo tu da vas saslušamo i čujemo, podržimo i ohrabrimo na uspeh koji provereno znamo da je moguć, jer imamo alate i iskustvo da to i dokažemo.

Tu smo za vas!

Od srca vam se radujemo!