Da li je trema tvoja tema?

Da li je trema tvoja tema?

Da li ste nekada imali tremu? Jel vam poznat onaj unutrašnji dijalog pred neku važnu prezentaciju, sastanak, javni nastup, sa hiljadu potpitanja: „Šta ako se desi ovo? Šta ako se desi ono?“… Dobra vest je da trema kao stanje i neprijatelj našeg predstavljanja javnosti, ruku pod ruku sa čika Marfijem, ocem svih nepredviđenih okolnosti, ipak mogu da se prevaziđu!

Kako? To je bila tema radionice „Kako da samopouzdano živite svoje snove“, održanoj u okviru FON-ovog Centra za razvoj karijere, a pod nazivom „Znanjem protiv Marfija“, 13. decembra, na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu. Radionica je održana pod mentorskim vođstvom Dragoljuba Profe Matića, sertifikovanog NLP Trainera od IANLP i Profesionalnog Coacha kod ECA, koji je zajedno sa grupom od 25 učesnika, odgovorio na pitanja sa kojima se svakodnevno susreće svaki student: „Kako prevazići tremu?“, „Kako moja raspoloženja i stanja utiču na mene i moje okruženje“…

Drugi blok radionice bavio se pitanjima ciljeva i vizija. „Ono šta vas mi na NLP Institutu učimo, ne uče vas ni na jednom fakultetu“, reči su kojima je Profa započeo vođenje studenata kroz strukturu pravilnog postavljanja ciljeva. Studenti su parkirali skepsu sa strane i odvažili se da prihvate da za vreme radionice, kreiraju svoje snove i prihvate ideju da ciljevi ne moraju da izgledaju realno, a da mogu ipak da budu mogući i ostvarivi.

Ova aktivna radionica koju je NLP Institut darivao zainteresovanim studentima FON-a, rezultirala je osmesima, kvalitetnim pitanjima i interesovanjem za neke nove radionice ovakvog tipa, koje su u planu. Za kraj, Dragoljub Profa Matić pozdravio je studente sa rečima: „Najveća stvar koju možete da uradite za sebe jeste da postanete odgovorni”.