Čudesna moć reči

Čudesna moć reči

“Lek za dušu je da bude dotaknuta čarima … a te čari su reči!”Sokrat

Postoji izreka da su reči jeftine, da ne koštaju ništa a one opet imaju moć da započnu i da prekinu neki odnos, izazovu krize i konflikte… Isto tako mogu da dotaknu dušu, pokrenu pravu emociju, podstaknu na razmišljanje, donesu uvide, nova rešenja…

Profesionalci u oblasti komunikacije tačno znaju kako da koriste jezik, kako bi postigli određene rezultate, a uz fleksibilnost i uvažavanje, mogu da pomognu drugima da naprave fascinantne promene u poslu i životu. Upravo takve veštine, koje otvaraju vrata uspeha za one koji njima vladaju, bile su tema 5. modula NLP Master edukacije koja je održana na NLP Institutu u Beogradu.

Kroz ovaj modul i rad sa našim NLP trenerom i coach-em Dragoljubom Matićem – Profom, polaznici su dobili priliku da nauče kako da korišćenjem jezika postanu moćniji, uticajniji i fleksibilniji, kako bi rešili mnoge naizgled nerešive situacije i konflikte. Tokom dvodnevnog treninga, polaznici su učili fascinantne govorne obrasce, ali i brojne druge značajne tehnike, uz koje mogu ostvariti svrsishodniju i kvalitetniju komunikaciju sa kolegama, prijateljima, klijentima, ali i partnerima i decom.

Masteri su prvog dana kroz model Sleight of Mouth radili na produbljivanju veština komunikacije kroz četrnaest obrazaca koji ih pripremaju za pravilno reagovanje na neočekivane izjave u poslovnoj komunikaciji. Takođe, naučili su kako mogu da prikupe energiju, snagu i fokus pre važnog događaja ili razgovora i uvek kada im je potrebno samopouzdanje.

Tokom drugog dana 6. modula, polaznici su učili i Miltonove jezičke prelazne forme koje omogućavaju polaznicima da iskoriste svoj nesvesni um kako bi došli do resursa i time otkriju unutrašnje bogatstvo sopstvenih potencijala i da na putu svog ličnog razvoja postignu bolji sklad sa sobom i svetom. Ovakvi govorni obrasci, koji otključavaju beskrajno unutrašnje blago našeg nesvesnog uma mogu se koristiti u svakodnevnoj komunikaciji i upravljanju, ali i omogućiti postizanje boljeg sklada sa sobom i svetom i postizanje punog potencijala.

U narednom, 6. Modulu NLP Master edukacije na NLP Institutu, 19. grupa polaznika upoznaće se sa metaforama. Učiće kako ljudi prenose svoje vrednosti i uverenja na druge i kako mogu da sagovornike podstaknu na ideju ili razmišljanje, izvrše pozitivan uticaj na njih i prenesu im pravu emociju.

Uslov za upis NLP Master treninga je završena NLP Practitioner edukacija, a više o njoj možete saznati OVDE.