Čoveče ne ljuti se – probaj NLP!

Čoveče ne ljuti se – probaj NLP!

Neuro-Lingvističko Programiranje – svetski priznata metodologija koja se razvila iz proučavanja izvrsnosti izuzetno uspešnih ljudi. Grana kognitivno-bihevioralne psihologije, utemeljena na istraživanjima svetski priznatih psihijatara i psihoterapeuta. Dugačak naziv čija je skraćenica najbolji pokazatelj suštine ovog pravca, jer kao što je moguće lepo, lako i brzo izgovoriti „NLP“, tako nas lakim tehnikama i u veoma kratkom periodu, NLP može dovesti do lepšeg života.

Koliko puta smo u nekoj situaciji zažalili zbog ishitrene reakcije, nepotrebno se izložili stresu ili opet dozvolili pojedincima da nas uznemire? Saznanju da bi nešto trebali da promenimo često nedostaje akcija a mi nastavljamo da se nadamo nekim boljim vremenima.

Upravo ta bolja vremena, po NLP metodologiji, predstavljaju sadašnji trenutak. Sadašnjost – kao svemoćni momenat u kojem sve naše odluke, potezi i reakcije imaju direktan uticaj na oblikovanje budućnosti.

NLP nauka uči nas da emocionalna, intelektualna i fizička stanja u kojima se nađemo u bilo kom momentu, možemo promeniti, dajući nam načine i moć da svesno utičemo na ono što tradicionalno shvatanje „razuma“ smatra nepromenljivim.

Za većinu ljudi stanje besa ili ljutnje je skoro pa navika. Pojavljuju nam se određeni neprijatni stimulansi, po inerciji mi pritiskamo „naljuti se“ dugme i najčešće očekivano eksplodiramo u reakciji.

Kroz NLP tehnike, u stanju smo da pratimo naša unutrašnja stanja. Da se stavimo u ulogu posmatrača i primetimo šta se to zaista dešava. Ako osetimo da nam se nivo besa ili bilo kog drugog neprijatnog osećanja, podiže, imamo mogućnost da izaberemo da li ćemo to iskoristiti ili ne. Takva stanja se mogu prekinuti prostim odabirom da razmišljamo na drugačiji način. Jednostavna fizička radnja ili neočekivana reakcija, mogu nas uvesti u mirno stanje iz kojeg brže i bolje posmatramo potencijalni problem ili samo stanje besa i ljutnje.

Distancirati se od osnove uloge ili onoga što pretpostavljamo da je uloga drugog, spada u metodu koja se razvila iz dugogodišnjeg istraživanja i rada čuvenog terapeuta Fritza Perlsa, koji je upravo ovu tehniku koristio kako bi postigao vanserijske rezultate u životima drugih.

Višedecenijsko izučavanje ljudskog ponašanja rezultiralo je sve češćem odbacivanju klasičnih pristupa terapiji i okretanju modernim pravcima psihologije čija je uzdanica upravo NLP. Na stotine hiljada zadovoljnih, uspešnih ljudi, širom sveta, koji su načinili prvi korak i zainteresovali se sa Neuro-Lingvističko Programiranje, pokazatelj je da nekorisna uverenja koja gajimo kroz nasleđe ili naviku predstavljaju najveću kočnicu na putu prosperiteta.

NLP nam nudi niz kreativnih, odmah-usvojivih tehnika za lako prevazilaženje stresnih situacija. Kroz upoznavanje osnovnih principa funkcionisanja ljudskog ponašanja, u prijatnoj i podržavajućoj atmosferi NLP Instituta, možete dobiti neke od smernica ka tome kako da vašu sadašnjost učinite nezaboravnom kartom za srećniju budućnost.

Ukoliko ste već u procesu pozitivne promene kroz neku od naših edukacija, usavršavanje uz Premium module, NLP Practitioner, Master, Trainer ili Professional Coaching Akademiju, učiniće vaš poslovni i lični život – zadovoljstvom koje zaslužujete.

Odbacite stres i ljutnju!

Prijavite se na: office@nlpinstitut.com

Ili na tel: 064 6451 391