Coaching Akademija

Postanite Licencirani Coach Evropske Coaching Asocijacije!

Koliko puta ste u poslednje vreme čuli termin coaching? Znate da veliki broj kompanija traži profesionalnog Coacha? Ugledni privrednici, sportisti, javne ličnosti i uspešni pojednici žele profesionalnu podršku Coacha!
Da li ste Vi neko kome ljudi veruju i rado slede Vaš primer? Neko koga često pitaju za mišljenje i savet? Ukoliko primećujete da sa lakoćom ostvarujete pozitivan uticaj i voleli biste da svoje prirodne talente i potencijale pretočite u profesiju koja Vam omogućava da druge uspešno vodite kroz promene, NLP Coach je prava profesija za Vas!
Bilo da ste rukovodilac, menadžer, roditelj, sportista, prijatelj ili saradnik, okruženi ste ljudima i imate priliku da pozitivno utičete na njihov lični i profesionalni razvoj. Zato Vam je na NLP Instititutu omogućeno da postanete profesionalni NLP Coach u oblasti koja Vas zanima i kroz izvrsna znanja i alate unapređujete sebe i svet oko sebe.

NLP Institut je 2008. godine u saradnji sa European Coaching Association pokrenuo prvu Coaching Akademiju u Srbiji. European Coaching Association – ECA je udruženje profesionalnih coach-eva, koje određuje mere kvaliteta i etičke zahteve u profesionalnom coachingu u svim oblastima – business, life, management, sport, career, health…..
Naši polaznici imaju mogućnost da nakon edukacije dobiju sertifikate i licencu od Evropske Coaching Asocijacije – ECA. U okviru Coaching Akademije na NLP Institutu predaju strucnjaci najbolji u svojoj oblasti i doprinose da naši coachevi rade po najsavremenijim metodama.

Značaj profesije Coach

Coaching je naročito u poslovnom zapadnom svetu, u poslednjih dvadeset godina, postao vrlo ozbiljna profesija i nama je veoma važno da se coaching tako etablira i u naše poslovno i svako drugo okruženje. Zato mi na NLP Institutu nudimo vrhunski kvalitet edukacije koji je retko gde kao takav dostupan, sa trenerima koji su širom sveta poznati i budućim coach-evima dajemo trajnu mogućnost za profesionalnu podršku.
Ako pogledate bilo kog uspešnog biznismena, sportistu ili javnu ličnost, videćete da svi angažuju coach-eve. Angažovanje coach-a nije znak slabosti ili nedostatka već upravo odluke da postanete još bolji u onome što već odlično radite. Coaching daje odlične rezultate jer vam omogućava da se fokusirate na određenu oblast u kojoj vam je potrebna podrška u razvijanju određenih aspekata ličnosti koji su vam potrebni da biste bili na višem nivou. Coach je osoba koja je prošla kroz situacije slične onima sa kojima se njegovi klijenti suočavaju i u stanju je da im kroz prizmu sopstvenog iskustva pomogne da budu još bolji i uspešniji.

Pod terminom coaching se podrazumeva proces u kome se radi na razvoju resursa i sposobnosti klijenata, pri čemu coach vodi i podržava svog klijenta u ostvarenju njegovih ciljeva, želja i namera. Coaching klijentu omogućava prevazilaženje ličnih barijera i granica, dovodi ih u stanje da ciljano upotrebe svoje najbolje sposobnosti i podržava ih da svoje zadatke u okviru tima, porodice, kompanije ispune na najbolji mogući način.
Polaznicima koji žele profesionalno da se bave coaching-om u budućnosti, ovim želimo ne samo da ponudimo fleksibilnost i temeljnost, već i mogućnost izbora pravca i konstantnu dalju edukaciju za njihov lični rast i razvoj. To je takođe razlog što će naši coach-evi moći konstantno da dolaze i na superviziju, kako grupnu tako i pojedinačnu, gde mogu da dobiju podršku supervizora u svakom trenutku svog profesionalnog razvoja.
Uz pomoć NLP i drugih coaching tehnika koje se uče na našoj Akademiji postajete Coach koji je dragocena podrška i stručna pratnja pojedincima ili timu pri ostvarivanju poslovnih ciljeva, savladavanju teških situacija ili promena.

Nivoi Coaching Akademije:

Kako biste bili profesionalni Coach sa integritetom u koga klijenti imaju poverenja, važno je da sami budete model izvrsnosti. Zato u toku naše Coaching Akademije prolazite kroz iskustvo promene kroz koje ćete kasnije voditi svoje klijente.

Na Professional nivou Akademije reč je o stvaranju duboke nesvesne kompetencije i integrisanju NLP coaching sadržaja u svoju ličnost i svakodnevnu praksu. Coaching tehnike i alati omogućiće vam da proširite svoju kompetenciju i postanete uspešni i vešti u upravljanju promenama kod sebe i svojih klijenata.
Prvi nivo sadrži sve osnove profesijekao i veštine za povećanje uticaja na klijenta, za podizanje produktivnosti, motivacije, kreativnog razmišljanja klijenata koji daju izvanredne rezultate na duge staze. Takođe možete i da razvijate vaš lični coaching stil uz posebne supervizije sa mentorom. Birate oblasti svoje ekspertize, npr. Business, Life, Career, Sport… kako biste svoja dalja znanja i iskustva svesno usmeravali ka oblasti koju ste odabrali.

 • Stećićete napredne sposobnosti kako biste mogli da podržite klijente u:
  • Programiranju ciljeva
  • Pronalaženju novih rešenja i ideja
  • Promeni karijere
  • Planiranju karijere
  • Zameni ograničavajućih uverenja podržavajućim
  • Prevazilaženju teških i problematičnih situacija
  • Reprogramiranju utisaka i iskustva iz lične istorije koji ih sputavaju i sabotiraju
  • Rešavanju ličnih i konflikata u timu i okruženju
  • Implementaciji novih navika, da bi efikasni i puni energije išli putem promene koju su zacrtali

Professional nivo Akademije krunisan je sertifikatom o uspešno završenom prvom, Basic nivou akreditovane edukacije za profesiju Coacha.

Drugi Advanced nivo Coaching edukacije namenjen je svima koji su uspešno završili prvi nivo Akademije.
Nakon što ste u prvom nivou stekli potrebne alate i veštine za uspešno vođenje promena, na ovom nivou dobijate veoma kompleksne coaching modele kao i konkretna uputstva za profesionalno bavljenje coachingom. Umećete da promovišete svoj rad, privučete klijente i rezultatima stičete uglednu reputaciju. Omogućava vam da napravite svoj jedinstveni Coaching koncept koji ćete primenjivati sa svojim klijentima.
Poseban benefit drugog nivoa je dobijanje kompleksnih modela iz NLP-a i srodnih oblasti kao sto su socijalna panorama, konstelacije, EMI tehnika (NLP tehnika na kojoj se bazira wingwave coaching tehnika), energy patterns i drugi. Ovi modeli omogućavaju vam da radite i na dubljim i kompleksnijim temama klijenata poput nesvesnih blokada, problema u nefunkcionalnim sistemima i odnosima. Osim toga, vidno povećavaju vaš terapeutski i coaching učinak.

 • Neke od kompleksnijih tema na kojima kompetentno možete raditi sa klijentima nakon završenog drugog nivoa:
  • Sistemski coaching kod problema na poslu, u timu, u porodici…
  • Oslobađanje od različitih stresova i njihovih uzroka na dubinskom nivou
  • Rad na zdravstvenim poteškoćama
  • Kompleksni konflikti i odnosi sa bliskim ljudima u okruženju
  • Ciljano upravljanje promenama na nesvesnom nivou
  • Prevazilženje otpora i emocionalnih barijera pomoću energetskih tehnika
  • Sticanje posebnih veština za prevazilaženje uobičajenih strahova, kao što je strah od prezentovanja i javnog nastupa, od letenja…
  • Podrška klijentu za razvoj lične harizme kao i za Self-Leadership
  • High-performance coaching (npr. top management ili vrhunski sportisti)…

Nakon završene edukacije, obaveznih supevizija i dokumentovane prakse na drugom nivou, budući Coach-evi imaju svečanu setifikaciju na kojoj predstavljaju svoj jedinstveni Coaching koncept, dobijaju sertifikat NLP Coacha i mogu da apliciraju za licencu Evropske Coaching Asocijacije.

Ukoliko ste završili oba nivoa Coaching Akademije, bićete sertifikovani kao Junior Coach i možete aplicirati za Junior Level Coach licencu kod ECA.

Ukoliko ste završili i NLP Master edukaciju i oba nivoa Coaching Akademije, bićete sertifikovani kao Advanced Level Coach i možete aplicirati za Advanced Level Coach licencu kod ECA.

Termini:

Coaching Akademija
Professional
Modul 1
Modul 2
15. – 18.10. 2015.
19. – 22.11.2015.
Dostupno ima mesta

Prijavite se