Alati vrhunskog zapažanja

Alati vrhunskog zapažanja

Ako želite da saznate kako na čaroban način možete unaprediti vaš život, vašu kompaniju, kao i odnos sa ljudima, onda je važno zagrebati dublje ispod površine, jer se baš tu kriju odgovori i rešenja koja vode do uspeha.

Put do otkrivanja onoga što je nama i drugima oko nas važno, je dostupan u NLP metodologiju kada  na šestom modulu NLP Business Practitionera polaznici uče kako da spoznaju čoveka kao celinu i kao deo sistema. Sigurno se i vama nekada desilo da se nađete u neprijatnoj situaciji, nekorisnim i zamarajućim raspravama ili otporu prema promeni. Razlog je ustvari jednostavan i najčešće se pronalazi u neprihvatanju, neslaganju i nepoštovanju uloga, vrednosti i uverenja, neodobravanju sposobnosti i ponašanja, neslaganju sa ciljevima, što nesumljivo vodi u konflikt koji razrešavamo upravo prepoznavanjem šta našem sagovorniku, a i nama, zapravo smeta. Zato nam je korisno da budemo svesni neurologičkih nivoa, koji se izučavaju na ovom modulu, jer nam oni daju mogućnost da svog sagovornika spoznamo slojevito i u skladu sa tim znamo kako da se strateški postavimo u zavisnosti od okolnosti i cilja koji želimo da ostvarimo. 

NLP Trainer Dragoljub Matić je naučio prisutne kako da pristupe važnim informacijama koje se nalaze na dubljem, odnosno nesvesnom nivou. Kako  da prepoznaju hijerarhiju i odnose svih segmenata koji čine ličnost pojedinca što se može primeniti i na tim ili celu kompaniju. Svakako sada polaznici tačno znaju šta se krije iza reči koje izgovara sagovornik, umeju da dijagnostikuju problem, reše ga i tako dovedu ceo sistem u ravnotežu. Na ovaj način će veoma uspešno da organizuju sebe, svoj tim i kompaniju, sa posebnim aspektom na identifikaciji suštinske motivacije. Svima koji su rukovodioci, posle ova dva dana treninga, postalo je lakše da uđu u srce motivacije svojih saradnika i da pokrenu njihove potencijale, što neminovno dovodi celokupnom napretku firme i života svih zaposlenih. 

Kao najveći benefit koji su dobili jeste to što će sada ostvarivati povezanost na dubljem nivou i znaće kako da izvrše uticaj koji ih vodi do ostvarenja svakog cilja.