Ako mogu drugi, možete i vi

Ako mogu drugi, možete i vi

Sigurno u svom životu imate barem jednu manje ili više blisku osobu čijim se sposobnostima i stavu divite i pred kojom ste barem jednom rekli: “Ja to nikad ne bih mogao da uradim tako dobro”. Srećom, to nije istina. Svako od nas ima potencijal da uradi čak i najkompleksnije stvari poznate ljudskom rodu. Potrebno je samo učiti.

Upravo to su osvestili polaznici 7. modula NLP Master edukacije na NLP Institutu, koji su tokom proteklog vikenda ovladavali modelovanjem – metodom koji vam omogućava da dopunite svoj spisak ličnih kvaliteta i sposobnosti, kao i da izmenite nekorisna emocionalna stanja i lakše i brže dolazite do svojih ciljeva.

Naime, naše navike kao i naš život imaju preciznu strukturu koju, kada je osvestimo, možemo podešavati i menjati kako bi nam život bio bolji. Nju su prepoznali začetnici neuro-lingvističkog programiranja John Grinder i Richard Bandler, istražujući strategije kojima su se služili vrhunski profesionalci i najuspešniji ljudi tog vremena. Zanimalo ih je, ne samo šta vrhunski profesionalci rade, već i kako i zašto rade, šta ih motiviše, na koji način komuniciraju sa sobom i drugima, koja su njihova uverenja, kako postavljaju i kako ostvaruju svoje ciljeve…. Zahvaljujući tome, nastao je niz NLP tehnika i alata koji nam omogućavaju da postižemo vrhunske rezultate i zadovoljnije i srećnije živimo.

Polaznici su tako uz svesrdnu pomoć iskusnog NLP trenera i coach-a Dragoljuba Matića Profe tokom prvog dana radili na tome da prepoznaju oblasti života koje bi mogli da unaprede i kako da ih efikasno modeluju. Zatim su učili različite vrste modelovanja, kao i načine da svoje negativno emocionalno stanje pretvore u pozitivno, u kontekstu željenog cilja.

Tokom drugog dana edukacije, istraživali su i isprobavali različite oblike modelovanja, strukturu strategije i tehnike izmena nekorisnih uverenja i testirali ih u okviru zanimljivih vežbi.

„Ako jedno ljudsko biće može nešto da uradi, onda to može svako”, jedan je od aksioma NLP-a. Mi svim srcem verujemo da svaki čovek ima potencijal da postane uspešan i izdigne se iznad svake prosečnosti. Naša misija je da drugima pomognemo da osveste svoje kvalitete, krenu putem uspeha i žive život kakav žele i zaslužuju. NLP Master je nadogradnja edukacije NLP Practitioner na NLP Institutu, a u okviru njih možete savladati mnoštvo neprocenjivih metoda, tehnika i alata, koji vam mogu pomoći da i vi ostvarite svoj puni potencijal. Više o tome možete pročitati OVDE.