2009. godina na NLP Institutu: Prvi trenerski trening

2009. godina na NLP Institutu: Prvi trenerski trening

Ova 2009. godina ostaće nam u sećanju po mnogim fantastičnim edukacijama koje su održali naši strani predavači, ali i po tome što je u njoj startovala prva NLP Trainer edukacija.

U januaru je održan jedan od poslednjih modula Coaching Akademije, na kojoj su polaznici dosad imali priliku da uče od najpoznatijih svetskih trenera iz Sjedinjenih Američkih Država, Holandije, Nemačke Brazila…

Dan zaljubljenih 2009. mnogim našim polaznicima će ostati u sećanju po tome što su tada stekli sertifikat NLP Practitioner-a, a već sledećeg vikenda startovala je nova grupa polaznika te edukacije.

Našem timu izvanrednih trenera pridružio se i Charles Faulkner, jedan od co-autora The new Technology of Achievement – Success Mastery with NLP. On je NLP trener, expert za modelling, coach, motivational speaker, trader, internacionalni biznis konsultant i autor nekoliko značajnih knjiga.

Charles je postao veoma poznat po tome što je primenio NLP metod modelovanja izvrsnosti u svetu finansija. Svoj projekat modelovanja najboljih brokera na svetu je opisao u knjizi The New Market Wizards. Objavio je i mnoge druge knjige, a među njima su Metaphors of Identity i The Mythic Wheel of Life, čime je stvorio novu paradigmu za promenu, kako pojedinca tako i organizacije.

Takođe, naš gost ponovo je bio Bernd Isert, vlasnik i osnivač jedne od najvećih NLP institucija u Nemačkoj – Metaforum International – Akademije za razvoj kompetencije. Sa njim smo proslavili Uskrs, a narednog vikenda održana je i prva sertifikacija polaznika Coaching Akademije.

Svi oni stekli su uslove za zvanje Business & Management Coach i licencu ECA, a postali su i zvanični članovi ICF – International Coaching Federation.

Profesionalni coachevi su prvi u našoj zemlji koji su prošli sveobuhvatnu edukaciju za po standardima Evropske asocijacije za coaching (ECA) i imaju međunarodno priznat sertifikat.

Usledila je i sertifikacija NLP Mastera na kojoj su polaznici predstavili svoje radove na kojima su radili tokom edukacije.

Naš dragi Tom Best, naš redovni trener iz Sjedinjenih Američkih Država u Moroviću je sredinom maja održao radionicu pod nazivom Back to Energy. Polaznici mogli u predivnom priprodnom ambijentu da nauče kako da prevaziđu stress i burn out i kako drugima da pomognu takođe u tome.

U julu je i ove godine održan letnja intenzivna NLP Practitioner edukacija. Polaznici su u uživali u opuštenom učenju i usvajali nove ideje za ispunjeniji život, koje uklapaju korak po korak u svakodnevnicu.

Oni su zajedno sa prethodnom generacijom sertifikovani u avgustu nakon što su ispunili uslove koje propisuje IANLP.

Takođe, u septembru smo započeli prvi trening za NLP Trenere na našim prostorima. Prvi modul koji je trajao šest dana, držao je naš dragi Tom Best, koji je sa budućim trenerima, ali i polaznicima nove generacije NLP Practitioner-a podelio svoje interesantno iskustvo kao antropologa koji je dvadeset godina proučavao indijanske civilizacije sa prostora Severne Amerike, Havaja i Perua.

Naš dragi Charles Faulkner održao je jedan modul NLP Master edukacije u oktobru, a polaznici su imali priliku da od njega nauče napredne tehnike NLP-a. I sa našim budućim NLP trenerima Charles je podelio najvažnije aspekte svog načina prenošenja znanja polaznicima, a takođe su imali priliku i da modeluju njegov izvanredan stil.

On je takođe održao radionicu Money & Metaphors, a polaznici su imali priliku da nauče kako da prepoznaju svoje i tuđe životne metafore.

Posle modula sa Tom Best-om i Charles-om Faulker-om, polaznici našeg prvog treninga za NLP Trenere su nastavili rad sa Slavicom Squire. Budući treneri su imali priliku da nauče tehnike koje im omogućavaju da na profesionalan i autentičan način prenose svoje znanje. Učili su kako se kreira uspešan i zanimljiv trening, kako da izgrade i da zadrže svoje dobro stanje, kako da u grupi kreiraju atmosferu koja podržava učenje i još puno interesantnih i važnih tehnika za njihov budući poziv.

Oni su narednog meseca, kao deo svoje prakse, održali trening za rukovodeće članove studentske organizacije AIESEC. Ovim treningom su se međusobno podržali i jedni drugima dali nove resurse za lični razvoj. Budući NLP Treneri su mlade lidere podržali tako što su ih upoznali sa najefikasnijim NLP tehnikama, a AIESEC lideri su podržali trenere tako što su im bili fantastični polaznici pri njihovoj prvoj praktičnoj trenerskoj prezentaciji i time im dali pozitivne resurse za njihov budući poziv.

Trening je održan u prostorijama AIESEC kancelarije Alfa univerziteta na Novom Beogradu.
Svi budući treneri su imali priliku da učestvuju u prezentiranju NLP tehnika mladim liderima.

Bila je to prava kruna na celu 2009. godinu.

A ako želite da nam se pridružite i uz našu podršku nižete uspehe na poslovnom i privatnom planu, prijavite se za neku od naših edukacija putem ovog linka.